Beautiful Creatures

 
Is falling in love the beginning...Or the end?
 
In Ethan Wate's hometown there lies the darkest of secrets. There is a girl. Slowly, she pulled the hood from her head. Green eyes, black hair. Lena Duchannes. There is a curse. On the Sixteenth Moon, the Sixteenth Year, the Book will take what it's been promised. And no one can stop it. In the end, there is a grave. Lena and Ethan become bound together by a deep, powerful love. But Lena is cursed and on her sixteenth birthday, her fate will be decided. Ethan never even saw it coming.
 
Title: Beautiful Creatures
Serie: Första boken i Chaster chronicles
Author: 
Kami Garcia och Margaret Stohl
Published:
4 februari 2010
Format: 
Paperback, 563 sidor
Source: 
Akademibokhandeln, 119 kr
Genre: 
YA, fantasy, paranormal, romance
Favourite character: Kan inte säga att jag har någon absolut favorit, men på toppen ligger Ethan - det är trots allt han som är huvudkaraktären. Jag gillar dessutom att följa hans tankar.
Other notable characters: Lena - (Alice Englert var faktiskt väldigt lik den Lena jag föreställde mig, fast i mitt huvud var hon yngre och såg mer oskyldig ut) Jag älskar hur hennes stil framställs och hur hon står ut i mängden, trots att hon egentligen bara vill tillhöra. Link - Det är något med sådana karaktärer som ligger varmt om hjärtat. Måste även medge att jag har en grej för Larkins. Vet inte vad det är med mig och "bad boys".
Opinion about the cover: Jag gillar det. Det är simpelt, och passar historien.
Goodreads / Bokus
 
Är defintivt glad att jag gav boken en chans. Den var bra! Jag har läst att det är flera som inte gillade den, men jag gjorde det. Kanske är det några som inte gillar den för att det inte hände värst mycket i boken, trots att den sträckte sig över 500 sidor, men jag tyckte inte att den var långsam.
 
Satte även på filmen när jag kom hem. Det var inte världens bästa adaption, men om man bara ska se på den som en film, och inte en film till boken, så var den helt okej. Dock tycker jag inte att Alden Ehrenreich passar som Ethan, och det kändes som att hans personlighet i boken och filmen inte riktigt gick ihop. Men de hade Alice Englert som Lena, och hon gjorde ett fantastiskt jobb, enligt mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback