Slukar böcker, sidor, omslag och text

Ja, idag har jag äntligen hämtat mina böcker. Som jag beställde för en vecka sedan. Jag har verkligen längtat efter dem, dels för att det paketet innehöll tre böcker ur The Twilight Saga av Stephenie Meyer, Twilight och New Moon på engelska och sedan Så länge vi båda andas, Breaking dawn översatt till svenska. Jag har också även beställt hem tre andra böcker, och två är fortsättningar på andra böcker jag läst och en är en alldeles speciell bok.

Alltså mitt bokpaket innehöll;
Omslagsbild: Twilight av Stephenie MeyerTwilight - Isabella "Bella" Swan flyttar till Forks för att göra det lättare för sin mamma. I skolan blir hon den nya "leksaken" hon får mer uppmärksamhet än hon vill, och sedan finns det också dem mystiska syskonen Cullens. Carlisle och Esme's adoptivbarn, Alice och Jasper, Rosalie och Emmett och sedan Edward. Den mystiske killen som Bella uppfattar som väldigt oartig. Hon börjar se kopplingar och listar sedan ut med hjälp av Edwards beteende, en vän till familjen och sina egna instinker att Edward och hans syskon är vampyrer.

New Moon - Bella och Edward's kärleks historia fortsätter. Bella's födelsedag närmar sig och hon känner stor panik växa inom sig, att bli ett år äldre en Edward är stort för henne och ändå vill inte Edward förvandla henne till en vampyr. Hennes födelsedag blir mer minnesvärd än hon hade trott. Förtvivlat springer hon genom de soliga gatorna i Italien och söker efter sin kärlek, senare i boken. Innan den perioden rivs hon isär och börjar sedan sakta lagas igen.

Så länge vi båda andas - I den sista boken (kan man säga) i serien om Bella och Edward's storslagna kärlek händer det många grejer. En stor cermonim, och evig kärlek är framtiden för Bella och Edward. Men innan Bella får sin önskan uppfylld (att bli vampyr) så kommer det något i vägen. Det blir uppror hos varulvarna och många vampyrer samlas för att möta dem personerna som kanske kommer bli deras död.

De fördömdas cirkus - Uppföljaren till Huggtänder?, Huggtänder? handlar om Franci som bor med sin mamma och reser omkring med en "cirkus" kallad Goth Faerie. Hon träffar på en vampyr kallad Benedikt och hon är starkt kopplad med honom. Någon försöker döda honom och med hjälp av hennes kraft kan hon lösa det mysteriet, men saker är svårare än så. Saker försvinner från kassaskåpet, har allt det här en koppling eller är det bara ren tillfällighet? De fördömdas cirkus är uppföljaren till Huggtänder? När hon råkar väcka upp gamla Vikingar till liv stoppas hennes planer att gå på dejt med Benedikt. Och det verkar inte som om hären med Vikingar vill försvinna.

Ondskans schaman - Femte boken i serien Han som föddes att möta mörkret, eller också känd som serien Varbröder. I dem tidigare fyra böckerna bevisas det att Torak är speciell han utsätts för stor fara när han möter den stora, farliga demon björnen, när han blir tillfånga tagen och förd ut till havs, när han blir lärjung hos dem mäktiga, onda schamanerna och när Ormschamanen bestämmer sig för att stoppa honom när han samtidigt har blivit förklarad som stamlös. I den här boken får man följa Torak och hans följeslags jakt efter en mördare. När en av hans nära vänner blir mördade bestämmer han sig för att följa efter mördaren. Men till skillnad från förra boken så är det nu han som är jägaren och inte tvärtom. Samtidigt tar en Själ-slukare över alla klaner och tynger ner Toraks axlar ännu mer.

Omslagsbild: Robert Pattinson av Josie RusherRobert Pattinson - Boken om den kända Robert Pattinson, heter också Robert Pattinson True love never dies. I den här boken får vi läsa om hur Roberts liv började och man får följa hans liv genom skoldagar och genom filminspelningar. Hur hans liv tog en kraftig svängning när han var med i Harry Potter och den flammande bägaren och hur folk började skrika efter honom så fort han blev känd som Edward Cullen, den sexiga vampyren i Twilight. Två exempel på dem sakerna man får reda på är att han är född den 13 maj 1986 och är Oxe, att han är 185 cm m.m.

Som ni ser är jag en riktig bokslukare jag slukar böcker med hela innehåll. Fast ja, inte bokstavligt då. Och jag behöver snart en ny bokhylla för att få plats med alla mina böcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback