Gott Nytt År!

Detta blir årets sista inlägg. Jag vill bara, lite snabbt, tacka alla underbara människor som varit delaktiga i mitt liv i år, de som funnits där hela året och de som har dykt upp. 2011 har varit bra, men 2012 ska bli ännu bättre.

New Year's Eve (filmen)

Klockan två går bussen mot Kista, där jag ska titta på New Year's Eve med syrran och Ebba. Innan jag tittade på trailern igen alldeles nyss så hade jag inte så stora förväntningar, men nu har jag det. Jag hoppas verkligen att den är så bra som trailern tyder på.

 

The lives of several couples and singles in New York intertwine over the course of New Year's Eve.

 

Dessutom är det här en sådan film som Love Actually med otroligt många skådespelare, bra skådespelare. Jag tror faktiskt att det är en bra film. Det är lite roligt att vi ska titta på New Year's Eve idag. Fast jag är ganska säker på att jag kommer känna mig väldigt ensam efteråt. Min framtida pojkvän kan gärna få stiga fram nu...

American Horror Story: Stop It!


Criminal Minds

I hela mitt liv så har jag bara sett ett par avsnitt av Criminal Minds. I onsdags började jag titta "på allvar". Är nu på säsong 1, avsnitt 6. Har alltså - än så länge - inte kommit värst långt. Älskar att jag funnit ännu en TV-serie som man kan ligga och titta på i längre perioder.

Evan Peters är med över allt

Sitter just nu och tittar på olika TV-serier som Evan har varit med i. De flesta är kända TV-serier som jag faktiskt funderar på att börja följa, bland annat House, Without a Trace, Criminal Minds, Ghost Whisperer och The Office. Jag tycker faktiskt inte om Evan bara för att han är otroligt vacker, han är en otrolig skådespelare. Om ni har sett American Horror Story så förstår ni nog vad jag pratar om. (Plus, hans röst är lugnande att lyssna på).

Sollentuna Centrum

Har nu kommit hem från Sollentuna Centrum. Tiden passerade snabbt och innan vi visste ordet av det var klockan halv åtta. Vi fikade på Wayne's, eller alla köpte något att dricka. Själv blev det varm choklad med grädde. Det var förvånadsvärt mättande, men efter julen blir man väl mätt ganska snabbt. Vi har även gått omkring i en del affärer. Hittade två otroligt fina koftor, en var en kort cardigan (tror jag) i en väldigt fin mörkgrön färg och en var en stickad längre grå kofta med toffsar och luva. Det kostade en hel del men det var värt det.

 

Köpte även min efterlängtande dagbok. Tycker att den ser ut som en journal. Jag gillar den starkt även om den inte är den finaste. Det är något med den jag verkligent tycker om.

 

Senare ikväll kommer tjejerna över, och de ska stanna över natten. Vi ska ha American Horror Story maraton. Bells har inte sett det än, och jag och Julla har ingenting emot att de om avsnitten.

Foster the People - Pumped Up Kicks


Vägen leder bort

Då var man hemma från landet igen. Känner mig sugen på att åka någonstans och handla. Vill köpa en dagbok. Behöver verkligen skriva ner mina tankar någonstans innan de blir för många. Har ett par anteckningsböcker hemma som jag skulle kunna använda men för att jag ska kunna se boken som en dagbok måste jag köpa boken i det syftet. Lite speciellt, men så är det.

God Jul!

Hade en fantastisk julafton! Julmaten var otroligt god. Kalle Anke, lika fantastisk som alltid. Fick fina present, bland annat några böcker om grekisk mytologi, bodylotions från The Body Shop och ett presentkort på OnePiece. Det enda som saknades var snö, men när det väl blivit mörkt märkte man inte att den fattades.

 

Idag kommer farmor och farfar att bjuda på kalkon-middag, och imorgon kommer mormor och morfar att bjuda på middag. Känner att jag ganska snart kommer att hamna i någon sorts mat-koma. Men är det jul så är det.

Julavslutning

Idag är det julavslutning på skolan. Först ska vi ha mentors tid och fika (vi försökte baka cupcakes igår men jag råkade förstöra dem med för mycket smör och för mycket pepparmintsarom, så jag ska istället ta med mig sirapskakor), sedan blir det någon julshow i aulan.

 

Det ska bli otroligt skönt med jullov, men jag kommer att sakna mina nissar (klasskamrater).

The Hobbit Trailer

Jag är så JÄVLA uppspelt över den här filmen. Jag kan inte ens beskriva hur det känns. Men lite kort: dflksjdfoiwgouwrgiuwhjefoiejgtöajrogjaerkughjaejkrgkjaerg.

Nu är jag redo för julen

Har under denna dag (FJÄRDE ADVENT) gjort årets första snögubbe. Det blev en riktigt gullig rackare, lite stort huvud men det gjorde honom bara sötare. Granen är nu frame och pyntad. Själv tycker jag att den är otroligt fin. Det som har gjort dagen ännu bättre är att jag först såg Harry Potter och Hemligheternas Kammare på TV3, och nu Harry Potter och De Vises Sten på Kanal5. De två filmerna känns faktiskt riktigt julaktiga. Skulle verkligen inte ha något emot att få en av de stickade tröjorna som Molly Weasley ger i julklapp till sina barn och Harry.

Nej till sötsaker i några dagar

Tillåt mig att vara lite stolt över mig själv. Igår åt jag inget godis, fast... det blev glasstrut till efterrätt. Men från och med idag kommer det bara att vara nyttiga saker jag äter fram till jul eftersom man under julen brukar äta ganska mycket mat och sötsaker. Okej, ett undantag. På torsdag är det skolavslutning och då kommer vi att bli bjudna på lite saker eftersom skolan bjudar och några kommer att baka. Men bara en pepparkaka och en cupcake. Ingenting mer!

SNÖ!!!

Gissa vem som är glad över att det snöar - that's right, this girl. Jag älskar det. Jag hoppas verkligen att det stannar över jul. Jul utan snö är inte riktigt jul. Plus, med snö kan man kasta snöbollar på folk för att visa hur mycket man älskar dem. Det finns så otroligt många fördelar med snö. Jag verkligen älskar det.

Saker jag ska/borde göra idag

Egentligen finns det massor av saker som jag borde göra. Inga läxor (tänker skryta lite till om det)! Men att inte ha några läxor just nu ger en mer tid för att stressa över julen. Jag älskar verkligen julen, men ibland medför den lite för mycket stress.

 

Saker jag ska/borde göra idag
  • städa mitt rum
  • skriva en lista på alla julklappar som måste inhandlas
  • klura ut vad jag och Sofia ska baka till på torsdag
  • hitta något jag kan ha på mig på julafton (och skolavslutningen)
  • se om jag kan göra mitt rum ännu mer julaktigt
  • hjälpa morfar med maten
  • måla mina naglar
  • TA DET LUGNT!

Min dag

Taggade otroligt mycket på gympan idag - Innebandy. Efter gympan gick vi direkt till simhallen och simmade. Kändes otroligt skönt. Älskar att simma. Fick även se hur duktig Emil är på att simma. Han visade oss även några simsätt som jag inte hade sett tidigare (som t.ex. baklänges fjärilssim).

 

Det har varit en bra dag. Det slutade ganska tidigt eftersom vår engelska lärare var snäll nog att låta oss gå tidigare. Det kändes faktiskt lite konstigt att ha engelska utan Oskar. Han brukar alltid vara där. Plus, han är alltid så glad att det känns konstigt att han är sjuk. På måndag blir det ingen engelska (SOVMORGON), och på onsdag blir det quizz.

 

Inga mer läxor! Done! Complete! Känns stört skönt att kunna ta det lite lungt.

Supersize vs Superskinny

Ett program som jag på senare tiden har börjat titta på är Supersize vs Superskinny. Det är inte världens bästa program, men det är intressant. Dessutom är Anna Richardson en riktigt rolig person. Själv tycker jag att hon är en otroligt vacker person och att hon ser bra ut som hon är. Men något som Supersize vs Superskinny lär en är att det inte är bra att vara för stor och inte bra att vara för liten.

Du bor för nära skolan...

Nästa termin tar skolan tillbaka mitt SL-kort och alla andra som bor mindre än 6 kilometer ifrån skolan. Jag blir så otroligt irriterad över detta. Jag tar bussen till skolan varje dag. Det går inte att gå. Att få skjuts är inte ett alternativ. Att cykla funkar inte eftersom jag inte har någon cykel och det skulle ta en bra stund. Känner mig så arg. Visst det kostar skolan men det känns ändå lågt att jag istället ska behöva betala för ett busskort. Jag blir så damn irriterad. Ska det inte egentligen vara gratis att gå i skola?

Bertie Gilbert: Paranormal Poultry!

Jag hoppas verkligen att ni har hört talas om Bertie Gilbert. Ni vet, hans bakhuvud var med i HP.

Luciatåg

Ska senare iväg på Luciatåg som äger rum på min gamla skola. Min lillebror ska vara tomte. Kommer vara så otroligt stolt över honom.

Pepparkakshjärtan

Om jag hade en pojkvän skulle jag tvinga honom att pynta pepparkakor med mig. Fast familjen räcker gott och väl. I de senaste två timmarna har det varit kaos i köket. Vi har börjat baka pepparkakshus, och då menar jag i plural. Alla barnen får baka varsitt pepparkakshus. Jag ska försöka göra Big Ben.

 

Tidigare idag var jag och julhandlade med syrran. Har nu köpt tre klappar (3/13). Köpte faktiskt ett set röda underkläder (ni vet, lite julaktigt) till mig själv. Jag vet, men nästa lördag ska jag och syrran dra in till stan och julhandla med våra underbara föräldrar. Har faktiskt lite panik över detta men den försvinner snabbt eftersom det inte känns som att jul är nära på grund av bristen på snö vi lider av här i Sollentuna.

Narnia - min nostalgi

Kan börja med att meddela att jag hade det jättetrevligt igår även om filmen skrämde upp mig en aning (som tur är så var det mest under filmen som jag var skrämd). Träffade två nya personer, vilket betyder två nya vänner på facebook (jag vet - score).

 

Den här dagen har jag varit på dop för lillkussen. Efter besöket i kyrkan bjlds det på fika. En hel del fika. Är fortfarande mätt. Mysigt att träffa släkten. Hade på mig ett blusliknande linne (se ovan) som jag fick av en kompis. Har hemskt nog inte burit det tidigare.

 

Sedan blev det även en film med familjen. Det blev en klassiker: Narnia - Häxan och Lejonet. Tänk, första gången jag såg den filmen var jag bara 10 år. Narnia kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Paranormal Activity 3

Senare ikväll ska jag till Kista för att ätta middag och titta på Paranormal Activity 3. Är lite nervös om sanning ska fram. Jag är verkligen inte en person som tittar på skräckfilm, även om Paranormal Activity kanske inte riktigt räknas som en skräckfilm. Har sett ettan (klockan 24, ensam i mitt rum), inte tvåan, men jag tänkte "Eh, what the heck!". Skräckfilm på storskärm. Ni vet, någon gång måste vara den första.

 

Trailer

Beeptestet

Körde beeptestet i skolan idag. Halva klassen sprang åt gången, och samtidigt som man sprang hade man en coach som satt och hejade på. För att "klara" sig behövde man få 6.0. Fick 7.2 vilket inte är så bra. Jag vet att det inte bara handlar om kondition utan även viljestyrka.

 

Jag vet att jag är svag mentalt. Jag har sämst självförtroende och självkänsla. Men när en kille från klassen hejade på mig när jag började tappa farten kändes det lite bättre, och när en annan kille sa att jag hade kämpat på bra och att han tyckt jag hängt på hela tiden kändes det lite bättre. Jag hatar att hela tiden behöva bekräftelse från folk. Jag behöver få det bekräftat att folk inte tycker att jag är hemsk.

 

Jag vet att jag delar med mig lite mycket just nu, men det känns bra att skriva av sig lite.

Välkommen tillbaka Sam Evans

 

Har saknat Sam otroligt mycket. Tycker att hans come-back var riktigt bra. De tröjlösa scenerna var absolut ingenting att klaga på. Chord Overstreet har verkligen en snygg kropp (och ansikte). Och jag älskar att Sam kommer att kämpa för att få tillbaka Mercedes. Det känns som att de passar ihop otroligt bra.

 

Brukar egentligen inte ha ships, men tre ships jag har i Glee:
  • Finn och Rachel
  • Mike och Tina
  • Sam och Mercedes
Jag tycker att Kurt och Blaine är väldigt gulliga tillsammans, men tyvärr så har denna fandom fått mig att tröttna en del på paret (fast jag tycker fortfarande att de är väldigt gulliga tillsammans). Lite tankar om Glee, och det senaste avsnittet. Tycker att programmet har fått upp en del fart igen.

Önskelistor

Ska samla på mig en hel del önskelistor innan torsdag anländer. Ska handla under en håltimme. Det känns som att det kommer att vara ganska lungt i Sollentuna Centrum under den perioden eftersom de flesta arbetar/går i skolan. Ser faktiskt fram emot det. Att julhandla är supermysigt. Men sedan är det även lite stressigt eftersom man inte alltid vet vad man ska köpa till alla. Jag vet vad jag ska köpa till 5% av de personer jag ska ge klappar till. Inte så jättebra!

 

Sedan efterfrågas även min önskelista. Även om jag väldigt gärna vill ha julklappar så är det nästan så att jag vill be alla att strunta i det. Jag behöver inga julklappar. Ge mig extra mycket kramar så blir jag glad. Fast jag har faktiskt påbörjat min önskelista, för jag är inte riktigt redo att ge upp julklappar.
  • One Piece [tvekar mellan USA och Lusekofte]
  • Presentkort på SF
  • Bok om grekisk mytologi [farmor och farfar har blivit tipsade om det här så jag hoppas att jag får det från dem.]
  • One Direction: Up All Night Yearbook Edition
  • Pengar [en klassiker]
Det är verkligen svårt att skriva en önskelista. Jag önskar att det fanns flera saker jag kunde skriva upp men jag kommer verkligen inte på något.

Elf och Bilar 2

I helgen tittade jag på både Elf och Bilar 2. Måste säga att de verkligen har lyckats med Bilar 2. Det känns som att de gjorde rätt med att fokusera på Bärjan.

 

Elf är en av mina många favoritfilmer. Missade tyvärr första kvarten för vi behövde titta på julkalendern innan, och sedan äta mat. Kom in julstämning när jag tittade på Elf med brorsan. Åt tomteskum och lite choklad. Det är svårt att toppa det.

Självmords scenen i "Cyberbully"


Blåsigt värre

Det blåser så otroligt mycket här ute på landet, vilket såklart gör att det blir ännu kallare. Har ingenting extra att sätta på mig eftersom jag glömde min väska hemma. Inga kläder, ingenting har jag med mig hit ut. Som tur är så ska vi bara stanna här tills imorgon. Men jag håller ändå på att frysa fingrarna av mig.

Lip Gallagher kör Single Ladies dansen


Ut till landet igen

Halv fem bär det iväg mot landet. Försökte slingra mig ur det så att jag kunde baka med Sofia / åka till Sollentuna med tjejerna men det var inte tillåtet. Fast att spendera helgen ute på landet är inte så hemskt som det låter. Kommer spendera mycket tid framför TV:n. Imorgon visas Elf (en av de bästa julfilmerna som existerar), pappa kommer att köpa med sig Bilar 2 och själv kommer jag att ta med mig Star Wars I-III. Star Wars och Sagan om Ringen är faktiskt julfilmer enligt mig. Inte för att temat är jul, men det är filmer jag såg första gången under jul.

Pannkakor med sylt och grädde

Situationen tagen från lunchen i skolan: Det är pannkakor, som det oftast är på torsdagar, och jag sitter och äter. Jag skär en bit pannkaka och använder kniven för att lägga på rätt mängd sylt och grädde (som vi faktiskt fick idag). En kille från klassen tittar på mig med ett konstigt uttryck och när jag frågar honom varför säger han att jag äter alldeles för fint för att äta pannkakor och att jag får ett F. Jag fortsätter äta ett tag, sedan tar han min kniv och lägger den bredvid hans tallrik. Han säger att jag måste äta lite slaffsigare. Tydligen ska man doppa pannkakan i tillbehören. När jag sedan ska skära pannkakan erbjuder sig en annan klasskamrat hennes kniv, men detta accepteras inte.

 

Fast jag fick ändå inte godkänt i pannkaksätande för jag lämnade en pannkaka.

 

(Det jag älskar med min klass, eller detta gäller i alla fall med killarna som vi oftast äter med, är att man kan ta hur mycket mat som helst och det kommer aldrig att anses som mycket. Oftast tycker de att man tar för lite.)