Howl's Moving Castle

Då är det dags för film med choklad-pocky som tilltugg. Howl's Moving Casle av Hayao Miyazaki.
Det levande slottet handlar om den unge hattmakerskan Sofie, som blir förvandlad till en gammal kvinna av ödeshäxan. Ödeshäxan lägger även en förbannelse över Sofie så att hon inte ska kunna berätta för någon att hon har blivit förtrollad. När Sofie ger sig iväg för att hitta ett botemedel eller hjälp stöter hon på ett förtrollat slott som går av sig själv, och oinbjuden går Sofie in. I det levande slottet bor pojken Mark, demonen Calcifer och husets ägare, trollkarlen Hauru. Sofie flyttar in hos dem som deras städerska. Det är början på en förtrollad och romantisk resa!

 

Efter filmen: Den här filmen är otroligt bra, den fick mig båda att gråta och skratta. Den väcker många känslor, och den är så otroligt bra. Man fastnar och börjar älska alla karaktärerna (de goda i alla fall). Och mot slutet vill man verkligen att allt ska sluta lyckligt.

Kommentarer
Sabina ❤ säger:

sv. Jag fick min brevvän via en "brevvänssite" eller vad man ska kalla det. Det kommer upp massor om man googlar på 'worldwide penpal' och liknande :)

2010-08-14 | 15:41:18
Bloggadress: http://sweetfairyfloss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback