Helgerna spenderas med plugg

På grund av all skolstress vaknade jag tjugo över åtta imorse, och har spenderat en stor del av dagen med att plugga. Tyvärr har jag bara hållt på med geografin, och den är jag inte ens klar med. Följde även med familjen (minus mamma) på en snabb tur till Stinsen och Coop (där middag inhandlades).
 
Sitter nu och kämpar med geografin, igen, medan jag tittar på The Walking Dead.

och så var det fredag igen

 
Denna fredag inleddes med att jag vaknade tidigt på morgonen av en mardröm. Trodde faktiskt inte att jag skulle kunna somna om, men lyckades och drömde denna gång en mycket bättre dröm (önskar lite att det var verklighet). Sovmorgonen var väl behövd.
 
Började med matte, något jag inte sett fram emot men jag lyckades förstå mig på PQ-formeln (vilket jag inte gjorde igår), och allting kändes då betydligt bättre. Till lunch serverades tacos - YAY! Geografin gick snabbt, pratade om besöket i Hagaparken lite snabbt och fick sedan se en film. Under spanskan tog fredags tröttheten över, som varade genom hela svenskan - satt i ett grupprum och kastade pappersbollar.
 
Mamma hade köpt hem nybakat bröd, och jag slog på stort - en macka med leverpastej och gurka och en med brie och salami. Kände precis som igår att jag behövde visa er en bild.
 
Kvällen kommer att spenderas hemma hos Nackis, där tacos kommer att serveras och förhoppningsvis kommer vi att kunna titta på Hitta Nemo (om vi inte ändrar oss och känner oss sugna på en annan film).

Torsdag den 18 oktober 2012

Tisdag: Var och såg Ted med Sofia och Becks. Under dagen togs även årets skolfoto.
 
Onsdag: Var i Hagaparken med min geografigrupp. På kvällen var vi hos mormor och firade hennes 67:e födelsedag. Blev bjuden på fisksoppa och cheesecake. Fick även träffa mina småkusiner som jag inte sett på ett bra tag.
 
Denna dag har av någon anledning varit ganska bra. Torsdagar brukar annars inte vara en av mina favoritdagar. På engelskan körde vi general tests, ordförråd och fylla i luckor. Vet redan nu att jag missade ett par ord - som tur är så är det inte nationella vi gjorde. Under företagsekonomin satt jag och klottrade i min anteckningsbok då läraren körde en genomgång. Till lunch köpte jag och Sofia (J) varsin macka, och följde sedan med Adam till simhallen där han köpte en kebabtallrik. Dagen slutade tio i tre efter en mattelektion som bestod av något jag fann näst intill oförståeligt (detta krångel kallades för PQ-formeln).
 
 
Hemma begav jag mig direkt ut på en väl behövd joggingtur (senaste rundan sprangs i söndags), och åt sedan ett mellanmål bestående av yoghurt, äpple, rostade solroskärnor och lite apelsin och mango juice.
 
Sitter nu och tittar på det nysläppta American Horror Story avsnittet. Har tio minuter kvar och trodde faktiskt att det skulle vara läskigare på grund av allt jag läst, men så farligt var det inte. Som vanligt gör Evan Peters ett fantastiskt jobb.

Looper

 
In 2072, when the mob wants to get rid of someone, the target is sent 30 years into the past, where a hired gun awaits. Someone like Joe, who one day learns the mob wants to 'close the loop' by transporting back Joe's future self.
 
Var igår och såg Looper med Sofia, Julla och Bells. Det var en bra film. Älskar Joseph Gordon-Levitt, och han är en fantastisk skådespelare. Det kändes otroligt konstigt att se honom som han såg ut i filmen, men såklart vänjer man sig.
 
Kan alltså checka av ännu en film från listan med biofilmer.

Hurtbulle var det här

Då jag kom hem, trots att jag kände mig för att gå och sova, gav jag mig ut på en runda i spåret. Känner mig faktiskt ganska hurtig. Hemma gjorde jag i ordning mellis, som denna eftermiddag fick bestå av en tallrik med äpple, turkisk yoghurt, rostade solrosfrön och lite honung, en macka med kalkon och gurka och ett glas juice.
 
I skolan flyter allt på som vanligt. Dagarna tycks bli allt bättre och bättre, även om antalet skolarbeten aldrig sjunker. Väntar på att få tillbaka två arbeten. Hoppas få tillbaka svenskan imorgon då jag bara vill få det överstökat. Geografin däremot, den kan gärna glömmas bort. (däremot om jag får E eller D på det provet kommer en klasskamrat inte reta mig på en hel vecka, i vår värld är det ganska lång tid, och ärligt talat tror jag inte att han kommer klara det.)

Alexander Skarsgård on Jimmy Fallon