Var det någon som sa nya böcker?

 
Mamma hade sett att det var 20% rea på böcker i Akademibokhandeln för dem med MedMera-kort, och idag drog vi iväg till Stinsen för att köpa ett par böcker. Man måste ju passa på! (Jag har ännu inte hunnit läsa ut alla böcker jag beställde senast, men har kommit en bit.)
 
     ♡ Angelfall av Susan Ee
     ♡ A Storm of Swords I: Steel and Snow av George R.R. Martin
     ♡ Lies av Michael Grant
     ♡ Shadow and Bone av Leigh Bardugo
     ♡ Beautiful Chaos av Kami Garcia och Margaret Stohl
 
Passade även på att köpa nytt kludd, och även en helt vanlig skrivbok som jag ska börja använda som dagbok, eller journal, eller vad man nu vill kalla det. Tänker så himlans mycket hela tiden, och behöver skriva ner saker om jag vill komma ihåg dem. Ska skriva ut bilder och klistra fast dem på framsidan.

Små varv i stan

Jag önskar verkligen att helgerna var längre. Eller att det var lördag idag. I alla fall vill jag inte gå till skolan imorgon. Jag sitter hellre hemma och läser, eller går på bio med en kompis, eller går runt och tar kort på ointressanta saker. Jag sitter hellre och pluggar hemma än går till skolan imorgon. Jag lovar. Jag kan gå upp så att jag är redo till 8.20, sedan kan jag sitta under hela dagen och följa mitt schema.
 
I alla fall, idag har 5/6 av familjen varit inne i stan. Lillasyster skulle gå på audition för julkalandern 2014. Jag och andra syrran började i gallerian, och vandrade sedan runt i trakterna. Blev flera gånger frustrerad för att jag inte hittade något som passade (vilket definitivt är motivation för att komma iform), men till slut fann jag två tröjor på H&M (såklart). En av dem en charmig t-shirt som jag bara inte kunde motså - SUPERMAN! I min vanliga storlek såg det ut som att jag hade på mig en potatissäck, men då gick jag ner ett par storlekar och POOF, det såg ut som en vanlig, lite stor, tröja.
 
Jag och syrran gick även ett helt varv på damavdelningen i Åhlens, och vi var även och luktade på 1Ds parfym, som tillsammans med en del andra grejer kommer att skickas hem till oss inom en snar framtid. (Jag var med i en tävling på SFs hemsida, och vann en del 1D saker, bland annat parfymen.) (OCH SKA PÅ DERAS KONSERT I IRLAND OM MINDRE ÄN ETT ÅR!!!, behövde få det ur mitt system)
 
Enligt mig är det ganska uppenbart att jag är Clark Kent, jag menar titta bara på glasögonen.

beställda böcker från bokus


Bloodlines-serien

 
Rose's story might have wrapped up in the Vampire Academy-series, but there's still lots more to tell about the other characters from that world. This spin-off series centers around Sydney the Alchemist, a human teen who's part of a group to keep the existence of vampires secret from the world. Sydney's spent her entire life being taught that vampires and dhampirs are evil and unnatural, but all that's about to change when she's forced into hiding with Jill, Adrian, and Eddie...
 
Title: Bloodlines / The Golden Lily / The Indigo Spell
Serie: De tre utgivna böckerna i Bloodlines-serien
Author:
Richelle Mead
Published: 23 augusti 2011 / 12 juni 2012 / 12 februari 2013
Format: 
Paperback, 421 / 418 / 401 sidor
Source:
 Akademibokhandeln, för 119 kronor styck
Genre: YA, romance, paranormal
Favourite character: Sydney. Från bok ett var hon inte en favorit, då var det snarare Eddie, men hon utvecklas och det fick henne en plats i mitt hjärta.
Other notable characters: Alla i deras lilla ursprungslag: Eddie, Jill och Adrian.
Opinions about the cover: Jag har aldrig varit ett stort fan av ansikten på omslag, och trots att jag inte tycker att själva bilderna på omslagen är fina, så älskar jag hur de har format titeln och ryggarna.
Goodreads / Bokus
 
Jag har spenderat de senaste dagarna hemma, sjuk. Under denna tid har jag, som jag skrev tidigare, tittat på en hel del film, men även passat på att läsa. Jag tänkte att det var dags att läsa Bloodlines-serien, eftersom jag avslutat Vampire Academy-serien för ett tag sedan - och jag har nu läst ut de tre släppta böckerna. Ärligt talat kunde Mead inte ha valt bättre karaktärer att följa.
 
[SPOILER] Mitt hjärta smälter för Adrian och Sydney. Jag menar, de kompletterar varandra. Dessutom håller jag tummarna för att Jill och Eddie kommer att lyckas hitta varandra.

klassisk dag hemma med förkylning

Skulle du skicka in hos familjen Larsson när förskylning härjade i huset skulle du se alla bänkade framför någon form av underhållning. Pappa har suttit nere vid TV:n med Netflix, lillebror har suttit på sitt rum med online spel, och jag har suttit med min macbook och tittat på film - så här har det sett ut i stort sett hela dagen.
 
Igår tittade jag på The Eagle och Defiance, båda filmer med Jamie Bell. Idag fortsatte filmtittandet med The Bling RingKick Ass 2 (betydligt bättre än 1:an enligt mig), och Rise of the Guardians.
 
Har även fixat två sidor till min tumblr. Mest för min egen del. En sida där de böckerna jag har läst under 2013 finns uppställda, och en som visar de filmer jag (kommer ihåg att jag) har sett under 2013.
 
      
                                                      bookshelf                               one hundred films in a year

Beautiful Creatures

 
Is falling in love the beginning...Or the end?
 
In Ethan Wate's hometown there lies the darkest of secrets. There is a girl. Slowly, she pulled the hood from her head. Green eyes, black hair. Lena Duchannes. There is a curse. On the Sixteenth Moon, the Sixteenth Year, the Book will take what it's been promised. And no one can stop it. In the end, there is a grave. Lena and Ethan become bound together by a deep, powerful love. But Lena is cursed and on her sixteenth birthday, her fate will be decided. Ethan never even saw it coming.
 
Title: Beautiful Creatures
Serie: Första boken i Chaster chronicles
Author: 
Kami Garcia och Margaret Stohl
Published:
4 februari 2010
Format: 
Paperback, 563 sidor
Source: 
Akademibokhandeln, 119 kr
Genre: 
YA, fantasy, paranormal, romance
Favourite character: Kan inte säga att jag har någon absolut favorit, men på toppen ligger Ethan - det är trots allt han som är huvudkaraktären. Jag gillar dessutom att följa hans tankar.
Other notable characters: Lena - (Alice Englert var faktiskt väldigt lik den Lena jag föreställde mig, fast i mitt huvud var hon yngre och såg mer oskyldig ut) Jag älskar hur hennes stil framställs och hur hon står ut i mängden, trots att hon egentligen bara vill tillhöra. Link - Det är något med sådana karaktärer som ligger varmt om hjärtat. Måste även medge att jag har en grej för Larkins. Vet inte vad det är med mig och "bad boys".
Opinion about the cover: Jag gillar det. Det är simpelt, och passar historien.
Goodreads / Bokus
 
Är defintivt glad att jag gav boken en chans. Den var bra! Jag har läst att det är flera som inte gillade den, men jag gjorde det. Kanske är det några som inte gillar den för att det inte hände värst mycket i boken, trots att den sträckte sig över 500 sidor, men jag tyckte inte att den var långsam.
 
Satte även på filmen när jag kom hem. Det var inte världens bästa adaption, men om man bara ska se på den som en film, och inte en film till boken, så var den helt okej. Dock tycker jag inte att Alden Ehrenreich passar som Ethan, och det kändes som att hans personlighet i boken och filmen inte riktigt gick ihop. Men de hade Alice Englert som Lena, och hon gjorde ett fantastiskt jobb, enligt mig.

The Place Beyond the Pines

 
     A motorcycle stunt rider turns to robbing banks as a way to provide for
     his lover and their newborn child, a decision that puts him on a
     collision course with an ambitious rookie cop navigating a department
     ruled by a corrupt detective.
 
     regissör: Derek Cianfrance, släpptes: mars 2012, genre: brott-drama
 
Under de timmarna innan bussen gick in till stan tittade jag på de två sista timmarna av Game of Thrones, som jag skjutit upp på grund av The Red Wedding, och även filmen The Place Beyond the Pines med bland annat Ryan GoslingEva MendezBradley Cooper (vilket jag inte innan hade uppfattat) och Dane Dehaan.
 
Ville se filmen medan den gick på bio, men det blev aldrig av, och är glad att jag nu tillslut har sett den (köpte den på Hemmakväll för någon vecka sedan). Det var en bra film, med bra handling, bra ihopklippt, och bra skådespelare. Det enda jag har att säga som var dåligt om den är att det ibland kändes som att tempot inte riktigt fungerade med alla de tre delarna, dock var det inte något som förstörde. Som sagt var skådespelarna fantastiska, älskar speciellt Ryan Gosling (bryr mig inte om vad andra säger, han är snygg i den här filmen) och Dane Dehaan (har sett ganska många filmer med honom på den senaste tiden, LawlessChronicle och nu denna), de är båda talangfulla skådespelare, och har en viss charm. Man fastnade även för deras karaktärer, trots deras brister (som bara fick mig att gilla dem ännu mer). Ogillade dock Coopers karaktär. Satt hela tiden och ville skrika åt honom att det han gjorde var fel (fram till slutet i alla fall).
 
Måste även säga att jag gillade slutet. Det var fint, och kändes lugnande (av någon anledning). Det kändes lugnande att det inte blev som slutet i Blue Valentine, utan att allt löste sig.