England vs. Italien

Helvete! Det är allt jag har att säga om gårdagens match. Störde mig på domarna, som lyckades "missa" bland annat den italienska tröjdragningen. Dessutom är straffar, enligt mig, ett hemskt sätt att avsluta en match eftersom det är väldigt enkelt att klandra en spelare för förlusten.

Middag med kolegor

Själv tycker jag att denna rubrik får mig att låta otroligt vuxen.

 

Kom för ett tag sedan hem från en trevlig middag med mina tre underbara arbetskamrater. Felicia och Klara hade bjudit hem mig och Filip på middag, och de hade gått fullt ut då vi även blev bjudna på efterrätt. Och på söndag har fiske blivit inplanerat.

 

Blev inte så jättesent eftersom de andra ska upp och arbeta imorgon. Själv är man ledig, och jag har då tillåtit mig själv att sitta uppe för att titta på matchen mellan England - Ukraina, trots att jag egentligen är ganska trött och borde gå och lägga mig.

Vad gör man en måndagskväll?

Jo, mig finner man nyduschad framför fotbollen (Koratien - Spanien) iförd en morgonrock med en avocado mask i ansiktet och ett glas proviva i handen (så underbart gott). Och på en måndagskväll som denna efter en ganska lång dag på jobbet tycker jag även att det verkar vettigt att bjuda på en bild. Folk, bli inte skrämda. Jag är faktiskt ganska normal.
 

Forrest Gump

Såg i dagens tidning att Forrest Gump visas på 4:an, klockan 14.00 idag. Så sitter nu halvvägs genom filmen. Tro det eller ej, men jag har faktiskt inte sett den här filmen tidigare. Jag vet, shame on me! Det är ju faktiskt en otroligt känd film, och en film som nästan alla älskar.

 

Forrest Gump, while not intelligent, has accidentally been present at many historic moments, but his true love, Jenny, eludes him.

 

Denna film är så otroligt underbar, och det är absolut omöjligt att inte gilla Forrest Gump. Tom Hanks gör ett otroligt bra jobb, som vanligt. Dessutom har filmen ett par vackra budskap, och innehåller flera fina citat: "Life's like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.", "Stupid is as stupid does.", "That's all I have to say about that.", "My Mama always said you've got to put the past behind you before you can move on." och vi får inte glömma, "Run, Forrest! Run!".

Första jobbdagen avklarad


a nurse in a sailor's arms

"Och Gud fullbordade på sjunde dagen det verk som han hade gjort; och han vilade på sjunde dagen från allt det verk som han hade gjort."

 

Dagen började med ett besök på Friskis & Svettis. En runda i Stinsen, vilket inkluderade en snabb titt inne på Akademibokhandeln. Hittade två böcker som jag ska försöka övertala mamma är ett bra köp för familjen (och med familjen menar jag mig). En bok med underbara fotografier från tidningen Life och en bok med bilder, dikter och texter från Marilyn Monroe.

 

Väl hemma serverades det varmkorv med bröd, något jag varit sugen på ett bra tag. En rätt som är ganska underskattad.

 

Tog en lång dusch där jag tvättade håret, använde bodyscrub och rakade benen. Känslan av nyrakade ben är ganska underbar. Sprejade även ner mig i lite Mango Temptation (Victoria's Secret). Känner mig otroligt fräsch just nu. Och den känslan är faktiskt ganska svår att slå.

För kussen har tagit studenten!

I fredags tog äldsta kussen studenten. Hon var otroligt vacker i sin klänning. Det hela såg otroligt roligt ut. Så roligt att jag började se fram emot min egen student. Fast självklart vill jag inte att den ska äga rum snart. Det första året på Rudbeck har gått snabbt nog, de andra kan gärna få passera lite långsammare. I alla fall så hade jag jätteroligt.

i think


Där satt den - inte riktigt

Mina tankar om denna dag är blandade.

 

Jag har märkt att jag äntligen börjat känna mig tryggare med ännu ett par klasskamrater. Det är konstigt att jag börjat känna så precis nu då det inte ens är en vecka av skolåret kvar, men som man säger "bättre sent än aldrig".

 

Dagen startade suveränt med en lång sovmorgon, trots att jag gick upp tio i åtta eftersom städerskan förväntades anlända vid denna tidpunkt. Men nej, nej hon hade bestämt sig för att komma en aning senare. Jag spenderade denna tid med att titta klart på The Hurt Locker och även roa mig med att titta på Bridesmaids igen. Ingen spanska vilket betydde att humöret steg. Kort mentorstid där man skulle skriva om året i sin journal som vi flitigt använt tre gånger. Lunchen fick bestå av morötter då maträtterna som erbjöds inte var attraktiva nog för mig.

 

Är otroligt irriterad över idrotten då min lärare tyckte att ett D passar som mitt slutbetyg. Själv tycker jag faktiskt att jag förtjänar ett C, och har lyckats bli övertygad om att jag på torsdag ska gå och diskutera saken. Det är definitivt någonting fel med hennes betygsättande. Folk som förtjänar ett A slutar upp med C, trots att deras prestationer har varit betydligt bättre än ett fåtal som lyckats få ett A. Dessa personer ska, precis som jag, ta sig ett snack med vår så kallade lärare.

 

Tänker avsluta med något positivt eftersom man "aldrig ska gå och lägga sig arg"; Imorgon blir det äventyr hemma hos Melina - även känt som landet av de flesta från klassen.

Snart är första året avklarat

Drömde att det var skolavslutning. Behövde säga hejdå till alla underbara människor - även om det bara var över sommaren. Det blev som i början av året då vi satt i ring och precis träffats, alla var lite tillbakadragna. Av någon anledning fick det mig att känna mig otroligt deprimerad. Jag vet, larvigt.

i like to read

Har nu äntligen beställt hem ett par böcker.
Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky
Looking for Alaska av John Green
◆ Band of Brothers av Stephen E Ambrose
◆ Brothers in Battle, Best of Friends av William Guarnere och Babe Heffron
◆ Beyond Band of Brothers av Dick Winters
The Pacific av Hugh Ambrose
With the Old Breed av Eugene Sledge
Helmet for My Pillow av Robert Leckie

Födelsedagskalas

 
Gårdagen spenderades med underbara människor. Hamburgare åts. Film tittades - 13 snart 30, en av de bättre filmerna som finns här på jorden. Presenter öppnades. Jag tänker inte förklara hela kvällen för er eftersom det finns ett par ord som summerar ihop det hela; suverän, grym och fantastisk är tre exempel.
 
 • Ett par gröna strumpor (ni vet den där fina nyansen av grön)
 • En hel del godis (hejdå löftet om att försöka vara nyttig - men efter det här, nya tag)
 • Missa inte påsen med Skittles!
 • Nagellack, neongrönt och de färgerna som klär Storbritanniens flagga
 • Ansiktsmask (vars förpackning jag förälskat mig i)
 • Ett USB-minne vars innehåll fortfarande är okänt
 • Ett underbart armband med inspiration London
 • Godiskaktus
 • Filmen Miraklet vid St. Anna
 • Boken Cirkeln
 • Mango Temptation från Victoria's Secret (som dessutom kommer från New York)

Let's Dance 2012

Sitter nu och tittar på Let's Dance. Den sista dansen har precis dansats, och jag måste medge att båda varit otroligt bra, men självklart ligger min röst fortfarande på Anton. Han är så grymt bra på att dansa. HEJA ANTON!