Midsommar

 
 
Visserligen är inte midsommar riktigt över än, men nu har sysslingarna åkt så tänkte då använda tiden för att skriva detta.
 
Jag och syster åkte ut till landet i onsdags. På torsdagen kom mamma, mormor, Love och Tuva ut klockan 10. Några timmar senare kom sysslingarna (Sebbe och Totte) ut. Och på kvällen kom resten av gänget ut; Leffe och Anna-Karin med småttingarna (Gabbe, Smilla och Samuel), Uffe och Anna samt morfar och pappa. Tyckte att det var ett fantastiskt gäng att fira midsommar med.
 
Under dessa tre dagar som har gått har vi spelat kubb, fotboll, kort, med andra ord och pictionary. Vi har gått till affären och tittat på midsommarstången och ätit glass. Vi har ätit midsommarlunch och annan god mat, och jordgubbar - MUMS! Eftersom jag fyllt arton blev det även några öl, en drink och lite champange tillsammans med syssling (som är lite mer än en månad yngre). Måste medge att allting var riktigt gott. Vi har även vilat lite grann. Kan säga att jag varit och är otroligt trött precis som man blir då man sover lite för mycket.
 
Har i alla fall haft en fantastisk midsommar, men det var synd att sysslingarna behövde åka hem redan idag.

The Spectacular Now trailer


Bellas födelsedagskalas 2013


Första sommarlovsveckan

 
Efter skolavslutningen (i måndags) åkte jag, Rebecka, Sofia (J) och Melina till Sollentuna Centrum för att äta lunch. Själv tog jag en ceasarsallad, som egentligen inte var ceasarsallad, men den var god ändå. Rebecka och Sofia fick grattis thaibuffé eftersom Sofia har en släkting som jobbar där (hon fick även med sig mat hem - bara lite avundsjuk), och Melina åt sushi vilket resulterade i att hon sedan satt och var hungrig eftersom det inte var mättande nog. När Sofia och Melina hade åkt gick jag och Rebook runt i några affärer och jag inhandlade ett par shorts (supermysiga) och en vit tröja (superdupermysig).
 
I tisdags sov jag länge, vilket behövdes. Fram tills tre gjorde jag ingenting, sedan bar det iväg till studentmottagningar. Gick på två stycken med föräldrarna och syrran (de andra två knottarna är ute på landet - Gräsö med mormor och morfar). Kände ingen av dem värst bra, men det var trevligt ändå. (gratis mat)
 
         
 
På onsdagen var jag iväg med Hanna, Julia och Bella på picknick. Eftersom vi inte hade mycket hemma (i stort sett stod kylskåpen tomma) skrapade jag ihop en sallad (sallad, tomat, gurka och parmaskinka). Sedan hade Julia och Bella med sig vattenmelon respektive ananas. Det var en mysig picknick trots att vi var omringade av småflugor. På kvällen träffades vi igen. Vi spelade kubb och tittade sedan på Grownups. Det var verkligen en super dag.
 
Torsdagen spenderades med Sofia och Rebecka. Vi åkte till Sollentuna där vi handlade mat. Det blev det klassiska; rostbiff, potatissallad och pommes pinnes. Köpte även en cola, trots att jag inte dricker läsk längre, med mitt namn på inne på Hemmakväll. Klagar inte - det är mumsigt! Vi tittade även på Dark Shadows, muppig film som vi inte hann se klart på.
 
Igår åkte jag med syster min till Sollentuna Centrum samt Stinsen för att inhandla present till underbara Bella, som vi kommer att fira idag. Köpte även en svart bikinitopp och ett par jättefina ringar till mig. Har nu lovat mig själv att jag nu inte ska spendera mer pengar på sådana saker. Ska leva som en ospenderare i sommar. Hemma blev det mackmiddag; nybakat bröd med parmaskinka, mozarella, tomat och olivolja samt brieost och salami, medan vi tittade på Les Misérable. Tumme upp!
 
(behövde visa en bild - det ser ju så himla fint ut!)
 
Sitter nu och äter en lätt lunch - mackor igen, eftersom vi senare idag ska fira Bellson. Jag är bara lite taggad! Jag hoppas att ert sommarlov har börjat lika bra som mitt har! Och förlåt för det långa inlägget (hade för en gångs skull mycket att skriva om). :-)

The Hobbit: The Desolation of Smaug trailer


Sommar nödvändigheter

Har skjutit upp inhandlingen av en bikini allt för länge, enligt mig, så bestämde mig för att idag var det dags. Jag vet inte om alla upplever detta, men jag tycker inte direkt att det är kul att pröva (och ha på mig) bikinis. Är som sagt en lång köttbulle. I alla fall så lyckades jag hitta en fin på Stadium som jag köpte. Då jag och min syrra hade lite tid kvar att spendera innan mamma skulle hämta oss gick vi in en snabbis på Akademibokhandeln. Där köpte jag av farten fyra böcker: City of Bones (trean i The Mortal Instruments) av Cassandra Clare, Gone av Michael Grant, Fallen (sista boken i Hush Hush-serien, som jag redan har läst men inte hade ett eget exemplar av) av Becca Fitzpatrick samt boken Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl. Blev glatt överraskad i kassan då det visade sig att det var fyra för tre, och med det sparade jag 99 kr. Ca-ching!
 
(Trots att jag har ett flertal böcker här hemma som jag ännu inte har läst har jag köpt nya böcker, men ni vet... vad är livet utan böcker?!)

Emblem3 - Chloe


Övernattning i (typ) Märsta

Man skulle kunna säga att sommarlovet har börjat, trots att vi inte har haft våran avslutning än.
 
Sveriges nationaldag firades med att jag, Rebecka och Sofia åkte till Melina ute på landet (haha), där vi skulle övernatta. Drog med mig både liggunderlag och sovsäck. Vi åkte till Willys och handlade middag: grillspett och potatissallad med tillbehör som halloumiost och majskolv. Även lite jordgubbar och ingredienser till passionsfruktmousse. Vi sov i bastustugan på tre madrasser och låg säkert till tre och pratade om saker som säkerligen tas upp på filosofilektioner.
 
Hade det verkligen otroligt bra. En bra inledning på sommarlovet (om man nu kan säga att vi har sommarlov).

The Mortal Instruments: Posters


The Great Gatsby

 
      A Midwestern war veteran finds himself drawn to the past and
    lifestyle of his millionaire neighbor.
 
     regissör: Baz Luhrman, släpptes: maj 2013, genre: drama-romantik
 
Igår var jag och såg The Great Gatsby med Sofia. Jag älskade den. Sceneriet var fantastiskt, och sedan kan man aldrig klaga på Leo DiCaprio. Han är en så fantastisk skådespelare (varför har han ingen oscar?), och extremt stilig. Måste definitivt läsa boken nu, och skäms lite att jag såg filmen innan.
 
Vad har jag gjort annars då? Då mina halvdagar har blivit allt kortare på grund av att alla lärare tar ut komp på lektionerna? Jo, hon bänkar sig framför TV:n och tittar på Netflix.
 
Under de senaste tre dagarna har jag tittat på TV-serien Hemlock Grove, en av Netflixs egna serier, med bland annat Bill Skarsgård. Än så länge finns bara första säsongen, men en andra säsong är bekräftad, och den består av 13 avsnitt (45 - 60 minuter/per avsnitt). Detta innebär att jag har suttit på soffan i cirka... Jag räknade ut det, och antalet timmar är för många.

4 juni 2013