Angelfall by Susan Ee

 
   “I never thought about it before, but I’m proud to be human. We’re ever
   so flawed. We’re frail, confused, violent, and we struggle with so many
   issues. But all in all, I’m proud to be a Daughter of Man.”
 
Serie: Penryr and the End of Days
Published: 23 maj 2012
Genre: YA, dystopia, paranormal
Favourite character: Penryr - för att hon är uppfriskande, hon kan försvara sig själv, har ett intressant förflutet, är lojal, och helt enkelt är en älskvärd karaktär. (påminner mig faktiskt om Cassie från The 5th Wave). Ärligt talat Penryr är badass!
Other notable characters: Självklart Raffe - dat humor. Måste även nämna Dee-Dum tvillingarna - underbara.
Opinion about the cover: Jag-har-dött-och-kommit-till-himlen-fint.
Goodreads / Bokus
 
Har du inte läst den här boken lägg dig ifrån vad du nu håller på med och rusa till närmaste bokaffär. Jag menar allvar. Själv beställde jag uppföljaren (som släpptes i veckan) så fort jag läst sista meningen. Så bra är den! Jag började läsa den i fredags, och läste ut den i fredags. Så bra är den!

Var det någon som sa yasuragi?


The Hunger Games: Catching Fire

 
     Katniss Everdeen and Peeta Mellark become targets of the Capitol after
     their victory in the 74th Hunger Games sparks a rebellion in the
     Districts of Panem.
 
      regissör: Francis Lawrence, släpptes: 2013, genre: action-äventyr-sci-fi
 
Färdades in till stan och tog oss till Park för att först se The Hunger Games, och sedan vid midnatt vara en av de första i Sverige som såg Catching Fire. Vid ingången fick man en papperskasse som innehöll en påse popcorn, en coca cola-flaska samt pocket versionen av Divergent på svenska. Jag och Rebecka skrattade lite gott åt översättningen av vissa ord, till exempel: faction - falang, Dauntless - De tappra, Abnegation - De osjälviska.
 
Första filmen är grymt bra. Hade nästan glömt bort det. Men tvåan - åh herregud! Jag älskade den. Är en av de bästa filmadaptions som jag har sett. De ändringar som gjordes var inget som upprörde (till exempel att Peeta fick behålla sitt ben). Skådespelarna var suveräna. Jennifer och Josh var fenomenala. Sam Claflin fick Finnick att bli ännu mer älskvärd (om det nu var möjligt), och Jena Malone gestaltade Johanna perfekt.
 
Trots att jag och Sofia kom hem runt fyra efter att ha cyklat hem från tågstation så var det värt det. Trots att jag mådde dåligt då klockan ringde 07.49, så dåligt att jag har stannat hemma (och då lyckades sova till halv ett) var det värt det.
 
Tack Suzanne Collins för en fantastisk bok! Tack Francis Lawrence för att din vision! Tack Jennifer Lawrence! Tack Josh Hutcherson! Tack Sam Claflin! Tack Jena Malone! Tack Woody Harrelson! Tack Liam Hemsworth! Tack alla som var med och skapade eller bidrog till detta mästerverk!

Divergent official trailer

 
NÅGON, HÅLL MIG!!! Den första officiella trailern (TVÅ HELA MINUTER OCH 31 FANTASTISKA SEKUNDER AV UNDERBARHET) släpptes för en timme sedan. Mina känslor kan sammanfattas så här: ADJÖLSDFKLJSHKJSD!!!!!!!!!!!! Tror inte att jag har varit så här uppspelt över en film tidigare, i alla fall vad jag kommer ihåg.
 
Läste om böckerna förra veckan, i förberedelse för sista boken (som jag fortfarande väntar på). Det är verkligen av en mina absoluta favoritserier. Måste även säga att jag verkligen tror på Theo som Four. När jag läste boken var han, tillsammans med Miles Teller, de enda som jag tänkte som deras karaktärer. Alla andra såg ut som de gjorde under första gången jag läste.
 
BARA 128 DAGAR KVAR!

Imagine Dragons koncert

bild från igår lånad från tumblr
 
Åh herregud vilken fantastisk koncert! Det var värt att stå ute och frysa så mycket att läpparna blev blå, dels för att vi köpte sallad på ICA till middag - så gott. Det var värt att komma hem ett för att sedan stiga upp för skola. Det var värt det; Det var värt det; Det var så himlans värt det. Musiken flödade, publiken kunde i stort sett varenda ord, Dan höll söta små tal (ny favoritmänniska), förbanden var bra - speciellt Dan Croll, som verkligen körde må bra-musik. Trummor, ljus, värme, armar uppe i luften, bollar med konfetti, överallt på scen. Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva det. Tack för en underbar kväll!

Story of My Life

 
la upp audio-videon för några dagar sedan. nu har videon släppts. den är så underbart vacker!

latest bookhaul

 
Beställda böcker från bokus kom hem igår. 4 kg böcker. Efterlängtade. Kärlek.
 
     ♡ Ender's Game av Orson Scott Card
     ♡ The Lost Hero av Rick Riordan
     ♡ Clockwork Princess av Cassandra Clare
     ♡ Requiem av Lauren Oliver
     ♡ Plague av Michael Grant
     ♡ The Death Cure av James Dashner
     ♡ Peter Pan av J.M. Barrie
     ♡ Harry Potter Film Wizardry