30 november 2012

  • Sitter här med min "bananpannkaka" och tittar på en brittisk dokumentärserie (Andra världskrigets hemliga krig) om Duskov Popov som tydligen var en av Englands mest framgångsrika dubbelagenter.
  • I kväll har jag en dejt med mina läxor. Underbar fredagskväll - jag vet! (Fast jag tänker faktiskt titta på Robin Hood som går på TV kl. 20:00.)
  • På bussen satt jag vid två små killar som pratade om hur dåligt det nya betygsystemet var. Kan säga att jag höll med dem om allting. Måste även ge dem en hel del smartpoäng för att de blandade in politik i deras konversation.

Torsdag morgon

Just nu känns det som att livet håller på att bli bättre och bättre.
 
Igår var jag i Kista med Sofia och Reebok. Vi var och såg Skyfall (andra gången för mig), och fick då se, för första gången på storskärm, trailern för The Hobbit. Gissa vem som satt och hade hjärtklappning?! Är nu otroligt taggad. Bara 13 dagar kvar! Vi gick även in en kortis på H&M, och har nu bestämt mig att jag ska återvända dit med pappa.
 
 
Denna dag har börjat med sovmorgon, och jag sitter nu med en tallrik "bananpannkaka" (som egentligen bara består av banan och ägg, och borde därför inte kunna kallas pannkaka, men men) och hallon. Ett frukosttips från Sofia! Två tummar upp!
 
Dessutom, då jag tittade ut möttes jag av en snötäckt värld. YAY!!! Gud vad jag har väntat.

Breaking Dawn Part 2

 
Var igår och såg sista Twilight-filmen med Julla och Bells. Kändes som ett fint avslut (för några år sedan var man ju en av de människorna som var helt galen). Den så kallade plot-twisten gjorde mig en aning upprörd, men, men. Det var synd att vargarna inte fick vara med så mycket, men alla nya vampyrer - tumme upp!
 
Garrett och Kate - OTP! OTP! OTP!

En oväntad vänskap

En av de finaste filmerna jag sett. Verkligen, verkligen värd att se!

We Didn't Start the Fire

Blev väckt lite efter fyra av att min madrass ramlade på sniskan. För er som känner till detta problem vet ni precis vad jag pratar om, för er andra kanske ni inte får upp en bild i huvudet. I alla fall så lutar den med cirka 40°. Försökte lyfta upp den igen, så att den skulle ligga rakt, lyckades då "hyvla" bort en liten bit hud på pekfingret, har alltså en cirkel med ingen överhud och det svider som in i h. Gick ner och la mig i soffan, för att vid sex uppgraderas till pappas säng.
 
Mittkurssamtal ägde rum under morgonslektionen (företagsekonomi) och efter att några killar släkt i klassrummet och dragit ner persiennerna la jag mig till rätta med armarna på bänken och slöt ögonen. Och det var så de två första timmarna av skoldagen såg ut.
 
På historian fortsätter vi att prata om personerna, händelserna och sakerna som nämns i låten "We Didn't Start the Fire av Billy Joel.
 
Harry Truman, Doris Day, Red China, Johnnie Ray
South Pacific, Walter Winchell, Joe DiMaggio
(kan ärligt säga att jag nu kan de två första raderna)
 
Denna blogg blir allt mer och mer lik en matblogg, så jag tänkte varför inte lägga upp ännu en bild?! Här har ni alltså mitt mellis (slog till stort eftersom jag inte ätit någon lunch). Varm macka och en liten tallrik med äpple, naturell yoghurt, rostade solroskärnor och lite honung. Kan intyga om att det var ett riktigt bra mellanmål! Så gott att jag nästan blir sugen på mer när jag ser bilden.

Dagens middag

Rökt lax, avocado, keso och tomat. Mumma!

Första julfikat

 
Första julfikat bjöd morbror på i sin lägenhet, med nyrenoverat vardagsrum. Drack då första glaset julmust för i år. Weeh! På vägen hem stannade vi till på Coop, fyndade då dessa DVD:er (Heroes säsong 1 del ett och två, The Tudors säsong ett och En Dag - alla för 60kr styck, förutom En Dag som gick på 89kr).

Now You See Me


Och så var det äntligen helg

Tre dagar efter cirkelpasset och träningsverken har nu äntligen börjat försvinna. Kände mig otroligt gammal då jag gick omkring i skolan igår och klagade över trappor och hur jobbigt det var att behöva sätta och resa sig från stolar.
 
 
Kvällen spenderades hemma hos Rebook, som hade en sen födelsedagsfest, med trevliga människor. Tacos och cheesecake serverades. Singstar spelades (minus jag som satt och lyssnade) och Rita & Gissa kördes (weho!). Var så otroligt trött då jag kom hem. "Gud, med bussen skulle vi kommit hem halv 1. Jäklar vad sent!" Riktiga tonåringar vi är. Sofias pappa var snäll och gav oss skjuts från skolan - var ändå helt slut när jag kom hem.
 
Idag ska spanska göras. Rummet ska städas. Och övriga läxor (som jag just nu inte kommer ihåg) ska även försöka göras.
 
Har även börjat titta på andra säsongen av Sherlock och två avsnitt av Downton Abbey.

Cirkelpass

Sitter nu insvept i en handduk, och befinner mig återigen tittandes på Sherlock. Kände mig helt slut efter cirkelpasset men efter middag och en dusch är jag som ny igen.
 
 
Mamma hade gjort ungspannkaka som stod färdig då jag kom hem. Åts med hallon och lite keso på den ena. Riktigt mumsigt! Kände att den var den energin jag behövde.
 
Den nedersta bilden är från min och Sofias rundtur på Järvafältet då vi använde oss av både stavar och pannlampor. Visst är vi charmiga?!

Period 2

Vad gör man då man kommer hem från skolan vid två? Heter man Fanny slår man på tian för att kolla på Krokodiljägaren med Steve Irwin.
 
Bjuder på dessa bilder eftersom jag av någon anledning mår otroligt bra just nu.
(Tummen upp går till Irwin.)
 
Idag drog period 2 på Rudbeck igång. Vilket betyder att vissa kurser tar uppehåll och vissa startar. Jag har bytt ut spanska steg 4 mot steg 5. Är en hel del nervös eftersom de få eleverna jag har denna lektion med verkar kunna språket väldigt bra. Engelskan och svenskan har uppehåll, och samhälle och historia drar istället igång (dock har jag första historia lektionen imorgon - tagga!)
 
Senare ikväll blir det cirkelpass med Sofia, plus hennes mamma och några bekanta. Komma iform är det som gäller här.

Skoldagarna går för långsamt

Skoldagen avslutades med ett oförberett matteprov som gick åt skogen. Lyckades glömma bort nästan allt jag lärt mig om andragradsekvationer. Eftermiddagen spenderades därför med att plugga matte. Har bestämt mig för att göra alla uppgifter som hör till detta område till på torsdag, då man, om man vill, får en andra chans.
 
Sitter nu och tittar på Sherlock. Köpte första säsongen under höstlovet, och är nu inne på andra avsnittet. Måste säga att den har överträffat mina förväntningar.
 

One Day

Läste igår ut One Day, och passade även på att titta på filmen. Underbart fin bok. Filmen kändes kort, som att alting gick väldigt snabbt, och för att hänga med och uppskatta den skulle jag tipsa om att läsa boken först. Jim Sturgess och Anne Hathaway gjorde ett fantastiskt jobb. Sturgess var precis som jag hade tänkt mig Dexter, och Hathaway (Emma) otroligt nära inpå.
 
 
“Live each day as if it's your last', that was the conventional advice, but really, who had the energy for that? What if it rained or you felt a bit glandy? It just wasn't practical. Better by far to simply try and be good and courageous and bold and to make a difference. Not change the world exactly, but the bit around you. Go out there with your passion and your electric typewriter and work hard at...something. Change lives through art maybe. Cherish your friends, stay true to your principles, live passionately and fully and well. Experience new things. Love and be loved, if you ever get the chance.” 

50/50

 
"It's just bullshit. It's what everybody has been saying from the beginning. Like, "Well, you'll feel better," and "Don't worry," and "This is all fine." And, like, it's not. You know? I don't know why everybody's so fucking scared to just say it. Like, "You're dying, dude." It makes it  worse that no one will just say it."

Fredag

 
Åkte med Sofia till Hemmakväll, där jag köpte filmerna ovan: 50/50The Amazing Spider-ManWarrior och Safe House. Köpte även marabou vit choklad, men från och med nu är det nya tag som gäller. Ett hälsosammare liv - ett löfte man gör varje dag. 
 
Igår blev det tacos till middag, med Sofia på besök, och sedan satte vi på The Amazing Spider-ManAndrew Garfield gör, enligt mig, ett fantastiskt jobb som Spider-Man.

Löfte #1: Läsa mer!

 
Jag avlägger nu ett löfte. Jag lovar att jag ska börja läsa mer.
 
Mina kvällar brukade för ett tag sedan spenderas med böcker. Fram tills igår har de fått sitta i bokhyllan ett tag. Visserligen har jag läst, en vana jag skapat under håltimmarna, men inte så mycket som jag vill.
 
Drog igår fram boken One Day skriven av David Nicholls. Kan säga att jag blev kär efter första kapitlet, och nu då jag är på sida 182 gäller känslan fortfarande. Den är skriven på ett så vackert sätt, och karaktärerna är inte perfekta utan relaterbara - har halvt förälskat ner mig i dem.