The Spectacular Now

       
 
A hard-partying high school senior's philosophy on life changes when he meets the not-so-typical "nice girl."
 
Author: Tim Tharp
Published: 
1 juli 2013 av Ember
Format: 
Paperback
Source: 
Bokus, för 73 kronor
Genre: 
YA, contemporary, romance
Favourite character: Sutter, på grund av hans sätt att tänka och fria själ.
Other notable characters: Cassidy, för att hon kändes äkta och var en bra människa.
Opinion about the cover: Brukar inte köpa böcker med filmomslag, men gillade faktiskt detta omslag mer än orginalet.
 
Jag blev helt uppslukad av Sutters sätt att tänka och se på saker. I stort sätt är han raka motsattsen till mig; Han är uttåtriktad och kan bli kompis med vem som helst. Han är mitten. Han är festen. Han är komedin. Självklart fanns det fel med honom, som det finns med alla människor, t.ex. skulle han kunna dricka betydligt mindre.
 
Jag har länge sett fram emot filmen, och behövde såklart läsa boken innan, dock tycker jag att boken var lite utav en besvikelse. Den var inte dålig, men inte heller värst bra. Det kändes som att efter halva boken tog den inte de vändningarna som jag ville att den skulle ta. Inte behöver den vara dålig för det, men tycker inte heller att den var värst bra heller.
 
Jag är dock glad att jag läste den, och i vissa aspekter i livet ska jag försöka att se det ur Sutters ögon.

rosa kakmonster cupcakes

 
bakade av systrarna mina, den nedersta är dock deckorerad av mig (stolt).

Story of My Life


Percy Jackson & the Olympians

 
After learning he is a demigod, Percy Jackson is sent to a summer camp on Long Island, where he meets the father he never knew--Poseidon, god of the sea.
 
Serie: Percy Jackson & the Olympians
Author: 
Rick Riordan
Published:
1 augusti 2011
Format: 
Paperback
Source:
Bokus, en box med hela serien för 199 kronor
Genre: 
YA, fantasy, adventure
Favourite character: Det måste vara Percy.
Other notable characters: Självklart Annabeth och Grover. Älskar Poseidon. Hade en grej för Luke.
Opinion about the cover: Såååååå fina!
Goodreads / Bokus
 
Jag har hört mycket ståhej över den här serien, samt uppföljarserien Percy Jackson & the Heroes of Olympus, men jag var ganska neutral när jag plockade upp första boken. Jag trodde att det skulle vara en bra serie, men inte en serie som jag skulle falla för. Hur fel hade inte jag?!
 
Under onsdagen förra veckan påbörjade jag den första boken, och igår läste jag ut den sista. Den här serien har gett mig SÅ MÅNGA KÄNSLOR!!! Jag älskar den. Ärligt talat har jag svårare än vanligt att beskriva hur mycket jag älskar den här serien. Det finns som sagt en uppföljarserie, vars första bok jag har beställt, men jag önskar att böckerna aldrig tog slut.
 
[SPOILER] Man förstod att Luke inte skulle överleva, men jag hoppades verkligen. Grät floder vid hans död. IT'S NOT FAIR!

Förklarad frånvaro

Jag har inte glömt bort er. Jag lovar! Och jag har faktiskt gjort saker. Jag har inte suttit hemma och stirrat på en vägg de senaste två veckorna. Jag lovar! Jag har två bortförklaringar; För det första så går det i perioder, helt plötsligt blir jag helt galen och vill skriva tusen inlägg per dag, men då väljer jag att kontrollera mig själv och försöker att bara publicera ett inlägg per dag. Andra dagar har jag inget att skriva, trots att dagarna liknar de tidigare då jag kunde skriva en hel uppsatts, och orden samarbetar inte. Min andra ursäkt är: Ibland glömmer jag bort att skriva om något som har hänt (till exempel då vi var i Linköping för att min faster doktorerade, och vi fick bland annat se min kusins fantastiska första lägenhet) och då vill jag inte skriva om saker som händer efter för det känns inte rätt - har du upplevt det själv sitter du och nickar, har du inte försöker du nog fundera ut vad jag menar. Nu går jag igenom en sådan period då jag inte har något att skriva om, men ta det lungt: Jag håller på att spara på krutet och snart kommer det mer. Under tiden kan det dyka upp lite musik, bilder, quotes, och andra små saker som jag hittat i ett av internets oändligt många hörn.
 
En liten hälsning: Jag hoppas att ni har haft en bra början på hösten, och att mörkret inte får er att känna er allt för trötta och nedstämda. Sätt er med en kopp te/kaffe/varm choklad, ta på er sockor, sätt er under en filt och läs en favoritbok eller en helt ny bok som du länge velat läsa. Ni är underbara och förtjänar det! För att citera youtubern Louis Cole, "Peace out, enjoy life, and live the adventure!" (för ni vet, varje bok är ett äventyr)

Två nya böcker (oops!)

 
Var igår och köpte presenter till mamma som fyller år idag. Grattis underbara mamma! Då vi var inne på Akademibokhandeln för att köpa ett kort frågade jag pappa om det var okej att jag plockade på mig en bok. Eftersom han själv då insåg att han ville köpa två böcker sa han att jag också kunde få två böcker (fyra för tre). Det blev andra delen av A Storm of Swords (tredje boken) och A Feast For Crows (fjärde boken) i A Song of Ice and Fire-serien. Trots att böckerna är väldigt tjocka så är de välskrivna och man fastnar. Sitter nästan alltid och är fascinerad av hur bra Martin skriver.
 
Kuriosa: Idag under lunchrasten då jag satt och läste min bok kom Melina och frågade vad jag läste. Vi pratade lite och sedan hoppade en kille som satt bredvid in i samtalet (tror att Melina kände honom lite grann), vilket var kul. Dock hade han läst alla böcker, och Melina har påbörjat fjärde boken så de fick akta sig för att inte avslöja någonting.

Tisdagsmorgon

 
Med z-förmiddag och ett bra schema innebär det en ledig dag. Jag vaknade tidigt av en mardröm, lyckades somna om och drömmen fortsatte (det händer aldrig när man har bra drömmar). Var uppe vid nio och drog lite motvilligt ut på en joggingrunda. Självklart mår man bra efteråt, trots att man känner sig lite slut. Vid elva blev det frukost: carrot cake pancakes.
 
     CARROT CAKE PANCAKES
     - 60 g fullkornsmjöl
     - 1 tsk bakpulver
     - 1 tsk kanel
     - lite socker
     - 40 g riven morot
     - 100 ml mjölk
     - 1 stor msk äppelmos (jag brukar riva ett halvt äpple istället)
 
     Blanda de fyra första ingredienserna i en bunke, lägg sedan till den rivna moroten
     och blanda igen. Häll i mjölk och äppelmos/rivet äpple och blanda väl. Värm upp
     stekpanna med lite olja. Sänk sedan värmen och börja stek pannkakorna. Det tar
     cirka två minuter på första sidan, och ungefär en minut för andra. Jag brukar äta
     pannkakorna med grekisk yoghurt och andra halvan av äpplet.
 
Det är verkligen en super frukost som ger en energi efter ett träningspass. Tänkte först göra en tallrik gröt, men sedan tänkte jag att det är bra att mixa lite, i alla fall om man heter Fanny och väldigt lätt tröttnar på saker som hela tiden upprepas.

Lies (Gone #3)

 
66 Hours, 52 Minutes
 
It happens in one night: a girl who died now walks among the living, Zil and the Human Crew set fire to Perdido Beach, and amid the flames and smoke, Sam sees the figure of the boy he fears the most - Drake. But Sam and Caine defeated him along with the Darkness - or so they thought. As Perdido Beach burns, battles rage: Astrid against the Town Council; the Human Crew versus the mutants; and Sam against Drake. And the prophetess Orsay and her companion, Nerezza, are preaching that death will set them all free. As life in the FAYZ becomes more desperate, no one knows who they can trust.
 
Title: Lies
Serie: Tredje boken i Gone-serien
Author: 
Michael Grant
Published:
5 September 2011
Format: 
Paperback, 471 sidor
Genre: 
YA, dystopia, paranormal
Favourite character: Sam Temple, trots att han i denna bok är knäckt.
Other notable characters: Edilio, Sanjit och Quinn.
Opinion about the cover: Jag älskar det! Är oftast för simplicitet när det gäller bokomslag. Det enda som stör mig är att upplagan inte är av samma bolag som de två första böckerna, och därför skiljer sig framsidan och ryggen en aning. (föredrar Electric Monkey-upplagorna)
Goodreads / Bokus
 
Trots att andra boken inte riktigt nådde upp till mina förväntningar var jag ivrig att få tag på denna bok och börja läsa den. Jag älskar den här boken, och är verkligen glad att jag - efter flera år - köpte första boken och kom igång med att läsa serien. Man blir fångad, och jag önskar att jag hade de tre återstående böckerna i serien så att jag kunde sträckläsa. Gillar att boken är skriven ur flera olika perspektiv, eftersom man får fler svar (dock även fler frågor).

helg ute på landet

 
Har spenderat hela helgen ute på landet som ett sätt att fira mammas uppkommande födelsedag med familj, far- och morföräldrar, morbror och hans sambo, samt andra morbror och hans småttingar. Det är få saker som slår god tid med familjen. Vi har ätit god mat hela helgen, lammbiffar, lax, hamburgare, och indisk (♥) kyckliggryta. Har även läst ut Lies skriven av Michael Grant, tredje boken i Gone-serien, och har nästan läst de sidor i One Flew Over the Cuckoo's Nest som ska göras till fredag. Har märkt att det är betydligt lättare att läsa boken när det är tyst omkring en då det krävs en del fokus för att hänga med. Har även sovit en hel del, och igår (på en lördag) somnade jag så tidigt som nio. Det som är skönt med landet, trots att jag inte brukar följa med om jag inte måste, är lugnet. Man får tid att ladda om.
 
Här hemma har jag hunnit övningsköra med pappa i en halvtimme. Har lång väg kvar till körkortet men det är skönt att känna att det går bättre och bättre. Ska ta och köpa körkortsboken så att jag även kan börja öva på teorin. Ska inte ge upp trots att det är tufft och tar tid!

movie wishlist: oktober

 
The Butler
Premiär: 11 oktober
 
As Cecil Gaines serves eight presidents during his tenure as a butler at the White House, the civil rights movement, Vietnam, and other major events affect this man's life, family, and American society.

Har bara hört bra ord om denna film, och tror verkligen att den kommer vara en fin och rörande film.
 
 
Gravity
Premiär: 25 oktober
 
A medical engineer and an astronaut work together to survive after an accident leaves them adrift in space.
 
Det här är en film som jag har sett fram emot ett tag, och varje gång jag ser en trailer från filmen sprider sig gåshud över hela min kropp. Ett ord som verkar beskriva den: intense! Dessutom är Sandra Bullock och Geogre Clooney med.
 
 
This Is The End
Premiär: 25 oktober
 
While attending a party at James Franco's house, Seth Rogen, Jay Baruchel and many other celebrities are faced with the apocalypse.
 
Åh, herregud! Den här filmen verkar vara så underbart roligt, och med alla allvarliga och dystra filmer som har premiär under samma månad kan det nog sitta bra med en härlig komedi.
 
 
Thor: The Dark World
Premiär: 30 oktober
 
Faced with an enemy that even Odin and Asgard cannot withstand, Thor must embark on his most perilous and personal journey yet, one that will reunite him with Jane Foster and force him to sacrifice everything to save us all.
 
Det känns skönt att veta att Marvel har ett helt lager med filmer som de med lagom mellanrum släpper. Den som är näst upp är andra Thor filmen, vilket även (troligtvis) kommer vara sista gången vi får se Tom Hiddleston som Loki. Är, till skillnad från väldigt många, inte ett stort fan av karaktären Loki, men Tom Hiddleston är en helt annan fråga. Den mannen verkar vara helt underbar. (Måste även påpeka att deras hår blir längre för varje film)

Ellie Goulding - Burn


Welcome back, October!

 
Återigen har oktober och hösten anlänt. Fina färger, stickade tröjor, läsväder, halloween, lipsyl, doftljus, promenader, födelsedagar och firanden, filmkvällar, te, musik. Jag kan egentligen sitta och skapa en lista som ingen skulle orka läsa igenom, men det jag försöker få fram är att hösten för med sig flera underbarheter, och i stort sett blir allting så mycket mysigare.
 
Har skapat en liten lista med mål för denna oktober månad:
   ♡ Inte fuska med ätandet, alltså inte småäta, äta onyttigheter eller ta till ett onyttigt alternativ
       när jag inte orkar fixa ett mer hälsosamt.
   ♡ Träna minst tre gånger i veckan.
   ♡ Läsa minst fyra böcker.
   ♡ Inte gå att lägga mig allt för sent.
 
Har börjat titta på The British Bake Off. Det är något med matprogram som gör dem så himlans fantastiska. En nackdel är nog att man blir ganska sugen på det de lagar och bakar. Fast man blir även inspirerad till att själv börja spendera lite tid i köket.

Wednesday Morning

           
 
Med en extra lång sovmorgon, och tillgivenhet till en ny hälsosam livsstil gav jag mig såklart ut på en liten joggingtur. Gick upp timme tidigare än vad jag skulle, vilket blev vid 10, alltså inte så tidigt. En liten springtur, dusch, och sedan en stadig frukost/lunch: gröt med hallon, äpple, riven kokos och en sked jordnötssmör. Tänkte att jag skulle ha mjölk i, men det var faktiskt riktigt gott utan.
 
Jag måste även visa er min fina lilla bok, den jag nämnde att jag skulle pynta i förra inlägget. Det blev faktiskt riktigt bra, vilket jag inte trodde. Har självklart lagt ut den på alla sociala medier (alltså facebook och twitter) för att visa så många som möjligt mitt mästerverk. Ärligt talat, är grymt nöjd!