TFIOS: On the Set (VLOG från John)


Vampire Academy: Last Sacrifice


Lissa Dragomir is a Moroi princess: a mortal vampire with a rare gift for harnessing the earth's magic. Her best friend Rose Hathaway is a dhampir: a guardian whose blood is a powerful blend of vampire and human. Rose's life is dedicated to protecting Lissa from the dangerous Strigoi - the fiercest vampires, who will stop at nothing to make Lissa one of them.
 
Title: Last Sacrifice
Serie: Sjätte och sista boken i Vampire Academy
Author: 
Richelle Mead
Published:
1 november 2011
Format: 
Paperback, 588 sidor
Source: 
Bokus, 78 kronor
Genre: 
YA, paranormal, romance
Favourite character: Det måste nog vara Rose, trots att jag tycker att hon i slutet var lite väl självisk då hon försökte få "tillbaka" Dimitri. Väldigt, väldigt tätt därefter kommer Dimitri.
Other notable characters: Christian, Eddie, Mia, och Lissa.
Opinion about the cover: Är inte stormförtjust i det då jag inte gillar när man ser ansikten. Det är som att de försöker säga åt en hur man ska tänka sig en karaktär - stort nej, nej för mig.
Goodreads / Bokus
 
Jag har nu äntligen (efter några år) läst hela Vampire Academy-serien. Det känns definitivt konstigt att ha läst klart serien nu efter de här åren (jag läste de första fyra böckerna på en gång, och läste sedan om dem nu innan jag började på femte och sjätte boken). Jag gillade slutet, och det som ledde upp till slutet. Hela boken var full av överraskningar, och man hölls på tårna hela tiden. Det fanns saker som man inte fått förklarade för sig, men det är ju därför vi har Bloodlines-serien (tack Richelle). Och det är en bra sak att jag redan har alla tre böcker i min bokhylla.
 
Jag är så glad att Rose och Dimitri fick ett lyckligt slut, trots att jag inte riktigt höll med om sättet det ufördes på, speciellt med Adrian. Det kändes även skönt att Christian och Lissa fick ett bra slut, men jag vet inte riktigt om jag tycker att Lissa skulle bli drottning, trots att hon är ett bra val. Måste även nämna att Mias förvandling var suverän. Hon är mysig som kämpe. Dessutom älskar jag Abe och Jeanine tillsammans. Kan faktiskt se dem som ett par - opposites attract.

Divergent: First Look

 
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur taggad jag är för denna film;
AKSJHDKAJSHKSJDHFKSJHDAKJHSDKJAHS!!!
 
Det är verkligen en fantastisk bok (skriven av Veronica Roth), och jag känner mig sugen på att läsa om den. Har dock bestämt mig för att läsa lite andra böcker emellan, har faktiskt ganska många olästa böcker i min bokhylla. För några dagar sedan fick vi en sneak peak av detta klipp, denna sneak peak var på tio sekunder och jag flippade ut. Tänk då hur jag reagerade till detta! Jag får spader. Jag vill verkligen se denna film nu. Den ser så fantastisk ut, och det känns som att de lyckats fånga rätt anda.
 
Theo James känns som den perfekta Four, och jag tror att Shailene Woodley kommer att vara en fantastisk Tris. Jag är verkligen så otroligt taggad på denna film. 21 mars nu, snälla!

The Mortal Instruments: City of Bones

 
     When her mom is attacked and taken from their home in New York City
     by a demon, a seemingly ordinary teenage girl, Clary Fray, finds out
     truths about her past and bloodline on her quest to get her back, that
     changes her entire life.
 
     regissör: Harald Zwart, släpptes: 2013, genre: äventyr-fantasy-action
 
I fredags var jag och såg City of Bones med Rebecka, Sofia (J) och Melina. Jag hade sett fram emot denna film ett bra tag, och sedan kom tillslut premiärdagen. Tyvärr tror jag att jag byggde upp alldeles för höga förväntningar. Filmen var bra, men inte lika fantastisk som jag hade väntat mig. Jag tror att anledningen var att jag läst så mycket positiva åsikter om filmen (fast det är väl bara dem man ser på tumblr och twitter).
 
Det kändes som att det fanns saker som saknades, och att den var för kort. Självklart kan man inte få med allting som händer i boken, men jag håller inte med om alla beslut de tog gällande uteslutningar, tillägg och ändringar. Det kändes inte som att man fick lära känna karaktärerna, och som att hela berättelsen var påskyndad. Helt plötsligt stod Clary och Jace och kysstes. Dock måste jag medge att skådespelarna gjorde ett bra jobb, det är ju inte deras fel att manuset inte var det bästa. Måste såklart även påpeka Valentines hår - vad hände?!
 
Hoppas verkligen att andra filmen blir än bättre adaption.

Första riktiga skoldagen

Idag var första riktiga skoldagen, vilket betyder att vi har börjat gå efter våra scheman. Själv bestod min dag av fyra lektioner (dubbelblocket räknat som ett) som sträckte sig från 8.20 - 16.05. (Visst är det larvigt att vi ska sluta fem över fyra?!) Jag lyckades ta mig igenom hela skoldagen - YAY ME! *sagt med London Tiptons röst* (från The Suite Life of Zack and Cody - om du inte vet vad det är: skäms!) Har varit en hel del nervös i dag. Det är nya kurser med nya klasskamret och nya lärare. Det finns säkert de som är suveräna på att skffa nya kontakter, själv kan jag inte förstå hur någon inte var nervös.
 
8.20 - 10:15 PSYKOLOGI
Jag fick skjuts av mamma eftersom hon skulle på en föreläsning i aulan, och kom precis till lektionen (kanske en eller två minuter sen). Då var dörren stängd och läraren hade redan börjat prata. Knackade, blev insläppt, tittade snabbt runt i klassrummet och försökte snabbt bestämma mig för vad jag skulle sitta, bestämde mig för att sätta mig vid ett långt bord där ett par killar satt utspridda, såg en klasskamrat, kände mig lättad och satte mig vid hans bord. Jag hoppas verkligen att kursen kommer att vara lika intressant som ämnet är, trots att jag efter dessa elva veckor kommer gå omkring och analysera allt som händer omkring mig.
 
10:15 - 12:45 HÅL OCH LUNCH
Efter dubbellektionen hade jag hål, och sedan lunch. Det var ganska många som hade hål samtidigt, bland annat Sofia. Så när matsalen öppnade gick vi och åt lunch. Gud, vad jag har saknat skolmaten! (jag hoppas verkligen att alla förstod ironin) Då min verkliga lunch ägde rum satte jag mig vid mitt skåp och läste Vampire Academy: Spirit Bound (som jag läste ut när jag kommit hem). Ska inte börja tjata om den serien nu. Tänkte faktiskt skriva en liten recession om den senare då jag läst ut sista boken.
 
12:45 - 13:45 ENGELSKA
Nerverna kom tillbaka. Gick in i klassrummet, och i stort sett alla bänkgrupper var redan upptagna. Som tur var gick jag in samtidigt som en annan tjej (som jag tidigare haft matte med året innan) och vi satte oss vid ett bord tillsammans. Och sedan kom även en annan tjej och satte sig med oss (en av Melinas kompisar). Vi tre bildade en bordsgrupp, och det kändes bra. Jag kunde slappna av, och bestämde mig för att jag kommer klara mig igenom även den kursen.
 
13:55 - 14:55 FILOSOFI
Har denna kurs med Reebok, och är så glad att vi har denna kurs tillsammans. Det kommer att gå galant! Dessutom älskar jag läraren. Han verkar skön, och jag gillar honom redan. Filosofi är ju ett intressant ämne, och jag tror han kommer göra det ännu roligare. Jag är dock inte världens bästa på att resonera, och lyssnar hellre på andra när de filosoferar.
 
15:05 - 16:05 RELIGION
Sist på dagen var det dags för religion. Denna lektion hade jag med en tjej som jag, i stort sett, hade alla lektioner med i ettan. Vi är inte riktigt vänner, men det var skönt att ha henne där. Dessutom kom det två andra tjejer och satte sig med oss. Har haft läraren innan, och var egentligen inte alltför uppspelt över att ha henne, men jag tror att hon kommer göra ett bra jobb. Det känns som att det handlar mer om hur religionen påverkar människors syn, både de trogna och de utanför - ett plus!

Reunion

Man kan säga att det var första skoldagen efter sommarlovet, men det är ett ganska felaktigt påstående. Jag var i skolan i cirka 45 minuter. En kvart för att det inte gick någon tidigare buss, och en halvtimme med mentorsgruppen. Det kändes inte som att det hade gått två månader sedan jag sett dem förra gången. Speciellt inte när jag såg Melina och Sofia. Det var som att det bara gått en vecka. Har saknat dem!
 
Efter mentorstiden (då vi bland annat fick veta att skolkatalogen ska bestå av små bilder på alla elever istället för klassfoton) åkte jag, Rebecka, Melina och Sofia iväg till Sollentuna centrum för att inhandla något ätbart. Själv köpte jag en dd och en liten burk keso med någon typ av müsli (fast ändå inte riktigt müsli). Därefter bestämde vi oss för att ta bussen hem till mig, men inte innan ett snabb besök på Akademibokhandeln där jag köpte The Indigo Spell, vilket betyder att jag nu är ägare till hela Bloodlines-serien (i alla fall de böcker som blivit utgivna).
 
Hemma bänkade vi oss framför TV:n, och då jag startade dök TV-serien H2O: Just Add Water upp som förslag och det blev snabbt klart att alla var sugna på att se den. Det var ganska roligt att alla var lika insatta, och tillsammans kunde vi i stort sett komma ihåg hela seriens gång. Vi tittade på fyra avsnitt innan det var dags för de andra att dra sig hemmåt (eftersom busskorten slutar gälla efter sju). Fast innan hemfärden passade vi på att titta på trailern för The Mortal Instruments: City of Bones, som vi även bokade biljetter till på fredag då den har premiär, Catching Fire och Vampire Academy. Det är tre filmer jag ser fram otroligt mycket inför, och höll på att dö när vi tittade på VA-trailern.

Stinsen

Var igår iväg till Stinsen med mamma och systrarna. Hittade då en fin svart cardigan, vilket jag spanat efter länge. Den var perfekt längd, och köpte den trots att den kliade en aning. Köpte även fyra nya böcker: The Indigo Spell, trean i Bloodlines-serien (trots att jag inte har tvåan än); Hunger, tvåan i Gone-serien; Passion, trean i Fallen-serien; och Immortal Beloved som jag inte tittade efter men tyckte lät intressant. Köpte även två jättesöta skrivböcker som jag tänker använda för att skriva ner drömmar samt idéer och meningar som dyker upp i mitt huvud och som jag glömmer bort om jag inte direkt skriver ner dem. Hittade även ett armband för 20 kronor som jag inte kunde motså. Karma. Jag menar, jag går omkring och pratar om det hela tiden. What goes around comes around.
 

Vampire Academy trailer

 
Halv två i morse släpptes trailern till Vampire Academy: Blood Sisters. Har väntat otroligt länge på denna film, och  för en vecka sedan tog jag på mig uppgiften att läsa om hela serien. Är nu på bok fyra, och har faktiskt inte läst bok fem eller sex. Jag vet - shame on me!
 
Trailern ser i alla fall fantastisk ut. Önskar att filmen kom ut nästa vecka så att jag inte behövde vänta 183 dagar för att se den. Men snart kommer fler stills ut, och sedan kommer vi att få en hel trailer. Jag hoppas att de matar våra behov genom att ständigt ge oss nya material. Har utvecklat en girlcrush på Zoey Deutch. Av det vi fick se i trailern tror jag att hon kommer vara en fantastiskt Rose. (Tänker fortfarande att Adrian ska vara med i den här filmen.)
 
Det var synd att man bara fick se små klipp av allting, t.ex. träningen, men det är trots allt en teaser trailer. Men det betyder att det finns mer att se fram emot.

move wishlist: august

 
The Mortal Instruments: City of Bones
Premiär: 23 augusti
 
When her mom is attacked and taken from their home in New York City by a demon, a seemingly ordinary teenage girl, Clary Fray, finds out truths about her past and bloodline on her quest to get her back, that changes her entire life.

Har läst hela serien (de fem böckerna som har kommit ut) och snart har filmen äntligen premiär. På något sätt har jag lyckats hålla mig ifrån alla klipp som nyligen släppts då jag inte vill se allt för mycket av filmen innan jag faktiskt går för att se den. Dessutom verkar det som att de lyckats bra med allting, och av det jag har sett verkar sceneriet bra. ÄR SUPER TAGGAD!
 
 
Pacific Rim
Premiär: 2 augusti
 
As a war between humankind and monstrous sea creatures wages on, a former pilot and a trainee are paired up to drive a seemingly obsolete special weapon in a desperate effort to save the world from the apocalypse.
 
Är faktiskt mer intresserad av att se denna film än vad jag trodde att jag skulle vara då jag såg trailern för första gången. Men sedan har det blivit så mycket ståhej på tumblr, och nu skulle jag faktiskt väldigt gärna se den. Dessutom verkar den vara väl gjord, och ha älskvärda karaktärer.
 
 
The Heat
Premiär: 9 augusti
 
An uptight FBI Special Agent is paired with a foul-mouthed Boston cop to take down a ruthless drug lord.
 
Den här filmen verkar vara så underbart rolig. Den är från skaparna av Bridesmaids, och det måste betyda att den är hilarious. Dessutom har den Sandra Bullock och Melissa McCarthy.
 
 
Percy Jackson: Sea of Monsters
Premiär: 21 augusti
 
In order to restore their dying safe haven, the son of Poseidon and his friends embark on a quest to the Sea of Monsters to find the mythical Golden Fleece while trying to stop an ancient evil from rising.
 
Jag har, tråkigt nog, inte läst böckerna. Har bestämt mig för att jag ska beställa hem böckerna. Enligt alla som har läst böckerna är första filmen en stor besvikelse, och alla har samma inställning inför den här. Men jag gillade faktiskt första filmen, kanske för att jag inte läst boken, och ska gå och se denna film med min lillebror (då vi var och såg första filmen tillsammans).

An Abundance of Katherines

 
Colin Singleton likes girls named Katherine, who have dumped him 19 times. On a road trip, this anagram-happy, washed-up child prodigy has $10K, a trailing bloodthirsty hog, and a best friend riding shotgun. His Theorem of Underlying Katherine Predictability should predict any relationship, avenge Dumpees everywhere, and finally get him the girl.
 
Title: An Abundance of Katherines
Author: John Green
Published:
10 maj 2010 av Penguin Books Ltd
Format: 
Paperback, 226 sidor
Source: 
Beställd från Bokus för 89 kronor
Genre: 
YA, contemporary, humor, (romance)
Favourite character: Hassan (troligtvis första gången jag inte säger huvudkaraktären)
Other notable characters: Lindsey.
Opinion about the cover: Det är så himlans fint. Det är simpelt, och har samtidigt en koppling till handlingen. De andra omslagen till boken är fruktansvärda om du frågar mig, men detta - detta omslag skulle jag kunna sitta och titta på i flera timmar.
Goodreads / Bokus
 
Jag hade höga förhoppningar på denna bok då jag läst både The Fault in Our Stars och Looking For Alaska, som jag älskade. Trots att boken kunde vara lite söt, kändes den ibland lite utdragen trots att den bara sträckte ut sig på 200 sidor. Det hände inte alltid saker, och ibland kändes vissa sidor tunga att läsa medan jag ibland läste 50 sidor utan att ens tänka på det. Jag vet inte ens om jag gillade Colin, han kunde vara väldigt ensynt vid tillfällen. Dock fanns Hassan, och han var definitivt den mest underhållande karaktären med sina skämt och charm.
 
Som sagt var det inte världens bästa bok, men desto närmare slutet jag kom ju mer uppskattade jag den. Kanske var det för att det började hända lite grann då. Jag skulle tyvärr inte rekommendera den.

Detta är en sådan dag

Skulle du få chansen att vara osynlig och av någon anledning bestämde dig för att bevaka mig när jag har en en ledig dag; alltså spenderar hela dagen hemma med att göra nödvändiga saker, skulle du med största sannolikhet dra slutsatsen att jag är underlig.

 

Jag har tittat på olika tumblrs efter boktips. De böcker jag har funnit intressanta har jag skrivit upp på min boklista; Jajamensan, jag har en boklista! På denna lista står författarna i bokstavsordning. Böckerna jag har i min bokhylla är markerade med kursiv stil, och de som jag har läst med fet. Lite koll måste man ju ha!

 

Har även funderar lite på vilka böcker jag ska köpa nästa gång jag lägger en beställning på Bokus. Så här ser listan ut än så länge;

♡ Pandemonium och Requiem samt de tre novellerna som hör till serien. Jag kommer då att ha hela

    Delirium-serien i min ägodom.

♡ Någon klassiker, som The Great Gatsby eller To Kill a Mockingbird.

♡ The Scorch Trial och The Death Cure, så att jag har alla böckerna från The Maze Runner-serien.

♡ Någon bok från en ny serie, t.ex. The Unbecoming of Mara Dyer eller Eleanor and Park.

♡ Percy Jackson böckerna. Har inte bestämt mig om jag ska köpa hela boxen på en gång, eller böckerna var för sig.

 

Jag har även försökt få lite ordning på mitt rum. Försökt få bokhyllan snygg med alla nya böcker samt de nya filmerna jag köpte igår (The Impossible, The Host, Chronicle, Pirates of the Caribbean, Torka aldrig tårarna utan handskar, och säsong 2 av Chuck). Jag längtar tills jag har flera böcker att fylla mina bokhyllor med. Älskar att min samling växer och växer.


Now You See Me

 
     An FBI agent and an Interpol detective track a team of illusionists who
     pull off bank heists during their performances and reward their
     audiences with the money.
 
     regissör: Louis Leterrier, släpptes: 2013, genre: brott-mistery-thriller
 
Igår var jag äntligen och såg Now You See Me med Bella och Julia. Vi hade pratat om att gå och se den ett bra tag, och det är en film jag sett fram emot att se sedan trailern kom ut. Sedan kom sommarlovet och premiären, men alla hade planer. Var orolig att den skulle hinna försvinna från duken innan vi kunde hitta en datum som passade alla.
 
Har nu efteråt läst på flera olika sidor att det är en film som ber om att man inte ska tycka om den, trots det gillade jag den, och jag vet att det är flera som står på samma sida. Jag gillade valet av skådespelarna, speciellt med de fyra HorsemenJessie Eisenbergs karaktär hade definitivt det häftigaste namnet (Daniel Atlas), flera av hans linjer var klockrena och förhörsscenen var imponerande. Woody Harrelsons karaktär var underbar. Isla Fishers karaktär hade en fantastisk introduktionsscen. Och Dave Francos karaktär var häftig. Jag menar hans fighting-scen var helt otrolig. Blev inte lite imponerad. Blev i stort sett egentligen imponerad av alla trick som utfördes av magikerna. Måste så klart även nämna plot twisten på slutet - HOLY COW, I DID NOT SEE THAT COMING! (trots att man kanske borde ha gjort det)
 
Ska definitivt köpa filmen när den kommer ut på DVD den 2 oktober.

Catching Fire - theatrical trailer


tillbaka till civilisationen

Har efter fyra veckor på landet återvänt till civilisationen. Har verkligen saknat min säng, och mitt rum, och kände att jag började tröttna på att jobba i affären trots att det har varit roligt. Som vanligt känns det som att sommarlovet har gått för snabbt, och jag är inte redo att börja skolen igen på fredag. (japp, du hörde rätt! fredag!)
 
Under dessa fyra veckor har jag inte bara hunnit med att tjäna pengar. Jag har även läst en hel del böcker, och även tittat på några få filmer jag inte sett tidigare (bland annat Black Hawk Down som var otroligt bra).
 
the books I've read during summer 2013
 
 
♡ City of Glass av Cassandra Clare
♡ Warm Bodies av Isaac Marion
♡ A Game of Thrones av George R.R. Martin
♡ The Universe Versus Alex Woods by Gavin Extince
♡ City of Fallen Angels av Cassandra Clare
♡ The Maze Runner av James Dashner
♡ Gone av Michael Grant
♡ The 5th Wave av Rick Yancey
♡ City of Lost Souls av Cassandra Clare
♡ Delirium av Lauren Oliver
♡ Vampire Academy av Richelle Mead
♡ Vampire Academy: Frostbite av Richelle Mead
♡ Vampire Academy: Shadow Kiss av Richelle Mead