Dagens "nu blev allting mycket bättre"

På morgonen hade jag det muntliga nationella provet i engelska. Jag var såklart otroligt nervös inför detta, och medan jag satt och pratade med min kompanjor kändes det som att det gick skit. I mina öron hördes min svenska dialekt klart och tydligt. Efteråt fick jag höra att jag pratade korrekt och hade ett bra uttal.

De latinska namnen för 22 muskler

Det är det min idrottslärare tycker att jag och min klass ska kunna. Själv (tillsammans med alla andra) tycker jag att det är lite onödigt. Egentligen har jag haft mer tid på mig men det är först idag som jag sätter mig ned och försöker lära mig alla namnen. Det bästa knepet är egentligen att hitta på olika kopplingar, t.ex. gluteus maximus - min syster har gluten och det låter som namnet på en romersk kejsare. Jag har försökt memorera alla namnet under två timmar och det är några stycken som jag hela tiden glömmer bort.

 

Iband är det tufft att vara gymnasieelev.

The Descendants

Igår var jag även på bio med Sofia. Innan filmen började delade vi på en tallrik sovlaki (kyckling). Det blev den perfekta portionen efter att man varit mätt hela dagen. Till filmen köpte jag tre PEZ figurer som jag - såklart - inte kunde motstå att köpa.

 

 

Med sin fru Elizabeth på livsuppehållande efter en båtolycka, tar land baronen Matt King med sina döttrar på en resa från Oahu till Kauai för att konfrontera den unga fastighetsmäklaren, som hade en affär med Elizabeth innan hennes olycka.

 

Efter trailern hade jag ganska stora förväntingar. Filmen var bra, men den saknade den stora händelsen som drog upp spänningen igen. Hag gillade handlingen - den hade ett budskap, och det var fint att se hur han lyckades få kontakt med sina döttrar igen.

Övernattning

Från fredag till lördag hade jag Sofia och Melina hemma hos mig. Vi lagade tacos och bakade browniecheesecake med hallonmaräng. Det var über-mumsigt, fast bakelsen blev lite för mycket. Klockan åtta slog vi på Fellowship of the Ring. Vi hade tänkt spendera hela natten med att titta på de tre filmerna, men innan första ens hade slutat var vi helt körda. Alla hade svårt med att hålla ögonen öppna, så vi tolv slocknade vi - utan att ens ha tittat klart på första filmen.

 

Jag hade otroligt roligt. Det var en sådan dag då man log alldeles för mycket och kommer komma ihåg väldigt länge.Och vi alla var överens om att vi måste göra det igen, speciellt eftersom vi inte hann se alla filmerna.

SLiDE

Har fastnat för en ganska ny TV-serie vid namn SLiDE. Har tittat klart på första säsongen (som innehåller tio avsnitt). Hoppas nu på en bekräftelse som säger att en säsong 2 kommer att göras. Det var ett bra säsongs slut men inte tillräckligt bra för att vara allra sista avsnittet.

 

SLiDE berättar historien om fem tonåringar i Brisbane som tar sig genom skolan. Tammy och Ed har varit vänner sedan de var fem år. Luke och Ed känner varandra genom scouterna och skolan men umgås i olika kretser. Eva går i samma skola men håller sig mest för sig själv. När Scarlett anländer från Melbourne växer en oväntad vänskap fram mellan dem.

 

Även om jag inte är lika vild som ungdomarna i denna serie kan man relatera. Och som vanligt så finns det en snygg kille som gör TV-serien så mycket bättre - Brenton Thwaites.

Minus en veckodag

Va? Är det måndag idag? Är du säker på det?

 

Till skillnad från de flesta upplever inte jag denna måndag. För mig är det fortfarande söndag. Eftersom det var öppethus på skolan i lördags och man då behövde närvara på en halvtimmes lektion fick vi hela måndagen ledigt. Ett väldigt schyst byte enligt mig, och troligen de andra eleverna som fick slippa vardagslivet denna vardag.

 

Dagen har passerat i en bra fart. Någon timme efter frukost körde jag mitt första zumba-pass. Drog ned persiennerna i vardagsrummet och ställde mig sedan framför TV:n och skakade på mina höfter (vilket 70% av det man gör går ut på). Även om det inte känns jobbigt så svettas man en hel del när passet är klart.

 

Under eftermiddagen kom Sofia över så att vi kunde göra klart vårt spanska arbete. En presentation om Matthew Gray Gubler som fruktansvärt nog ska hållas imorgon. Om ni känner mig vet ni att jag knappt kan hålla en redovisning på svenska. Hur fasiken ska jag kunna prata inför hela klassen på spanska?

Inspiration på garderoben

Gjorde om bilderna på den vänstra garderoben, igen. Jag var inte nöjd med hur det blev, och kommer att göra om det tills jag blir nöjd. Men denna gång blev det väldigt lyckad. Är stolt över resultatet - även om det ännu inte är klart än. Det var bara två gamla bilder som fick stanna kvar, resten hamnade i papperskorgen. [Om du tittar lite närmare kan du hitta Cole Mohr, Logan Lerman, One Direction, Frank Dillane och The Hunger Games cast.]

TODAY med Hutcherson & Hudgens


Alldeles för mycket läxor

Just nu är mitt liv fyllt med läxor. Och själv tycker jag att jag varit väldigt ambitiös den senaste tiden.
  • Historia - Antiken, medeltiden och renässansen
Även om jag inte känner mig värst säker inför provet imorgon så känns det ändå som att jag kan det mesta. Det är en del frågor som jag måste plugga mer på, men hade tänkt att grov plugga nu ikväll.
  • Spanska - En presentation om någonting (Matthew Gray Gubler)
Presentationen skulle egentligen hållas på torsdag, som tur var så insåg vår lärare att det är näst intill omöjligt att vara redo då. Så nu ska presentationerna hållas på tisdag istället. Jag känner mig väldigt lättad över det här.
  • Naturkunskap - Ungefär allting som har med kroppen att göra
Provet på fredag... Det känns inte bra. Har inte hunnit börja plugga eftersom jag fokuserat på historian, och provet kommer att innehålla otroligt mycket. Det är nerver, hjärnan, hjärtat, hälsa, listan är otroligt lång.

Hamilton - I Nationens Intresse

Var igår och tittade på Hamilton med gamla klassen. Klockan halv tolv på Sergel. Lyckades komma hem vid tre. Men ni vet - man känner sig lite tvungen att gå på återträff.

 

Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med ökänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.

 

Filmen var bättre än vad jag hade försväntat mig. Är ganska nöjd med att det blev den filmen vi såg. Får titta på Sherlock Holmes en annan gång - om det nu blir av. Sanning: Hard och Miller (två av de dåliga snubbarna) såg ganska bra ut i sina militäruniformer.

januari 13


Läxor, prov och redovisningar

Har nu tre läxor/prov som alla är ganska stora enligt mig. Att de är stora betyder att jag kommer behöva ner mycket arbete på de här läxorna, och eftersom de är tre dagar i rad och jag inte har börjat plugga än så betyder det att jag kommer behöva plugga ganska hårt under helgen.
  • Onsdag 18/1 - Historia prov (antiken, medeltiden och renässansen)
  • Torsdag 19/1 - Spanska redovisning med Sofia om Matthew Gray Gubler
  • Fredag 20/1 - Naturkunskap (listan på det som provet kommer innehålla är oändlig)
Imorgon kommer min forna klass (9B) att gå på midnattsbio (vilken bio det blir är ännu inte bestämt). Midnattsbion börjar runt halv tolv vilket kommer ge mig mycket tid att plugga på. Ska börja med att skriva klart de svårare frågorna till historian. Idag hade jag tänkt göra anteckningar från naturkunskapen och strycka över det som är viktigast. På lördag har jag hela dagen på mig att plugga, historia och naturkunskap, eftersom jag senare på kvällen ska iväg. Och sedan på söndag kommer Sofia över och då kommer en del spanska göras. Tycker att mina planer ser bra ut, frågan är bara om de kommer att bli genomförda.

Dagens eftermiddag

Jag har varit otroligt trött, vilket är förstårligt eftersom jag gick och la mig ganska sent igår. Men dagen blev bättre när skolan hade slutat - 12.25. Jag och Sofia hade bestämt oss för att stanna och äta i skolan eftersom det serverades schnitzel idag. Jag, Sofia, Tobbe och Oskar åt tillsammans i ett litet rum som finns i matsalen. Det är ganska stor skillnad på ljudnivån i det rummet och själva matsalen. Det kändes skönt att sitta där, vi var bara fyra och det var lugnt. Det låter lite konstigt men det var mysigt.

 

Även om jag bara hade en halvtimme på mig att äta så tog jag det lugnt. Lyckades äta upp min måltid (och fyra glas mjölk - hehe) på 25 minuter, så för att hinna med bussen behövde vi skynda oss. Som tur var så hann vi. När jag kom hem kände jag mig väldigt mätt eftersom jag hade pressat i mig två schnitzlar (fast jag åt ingen potatis eftersom den inte var så god så det kanske jämnar ut det). Jag tittade på ett Criminal Minds avsnitt för att låta maten smälta lite mer, sedan gav jag mig iväg på en jogging tur.

 

Sprang 3.85 kilometer. Känner mig faktiskt stolt över det. Åt ett äpple och drack ett glas vatten innan jag hoppade in i duschen och tvättade håret. Efteråt gjorde jag iordning en dubbelmacka och körde den i mackjärnet. Det är så otroligt gott att jag inte kunde motstå. Och nu sitter jag åter igen och tittar på Criminal Minds.

 

Och där folk, nu vet ni hur min eftermiddag har sett ut.

Varma mackor med ost och skinka

Då var andra skoldagen avklarad. Som tur var slutade vi tidigt. Tio över 12 - inte dåligt! Det var väldigt skönt att få komma hem tidigt. Ännu skönare är det att sluta ungefär lika tidigt imorgon.
Hemma hos mig gjorde jag och Sofia toast, som vi åt medan jag introducerade Sofia för Criminal Minds. Vi hann se tre avsnitt. Jag blev ganska glad när hon sa att hon gillade det. Fast hon var glad att hon hade sett det med mig och inte ensam. Jag förstår henne. Mördarna i den serien är oftast ganska sjuka.

Hemma hos mormor och morfar

Sitter nu hemma hos mormor och morfar och väntar på att middagen ska bli serverad. De ska bjuda på Flygande Jakob, en av mina favoriträtter.

Hann inte ens titta klart på första avsnittet innan vi skulle åka, och när jag kommer hem måste jag göra en del läxor. Jag kommer troligen att titta på Criminal Minds under och efter läxorna.


Tidig kväll... kanske inte

Jag ligger nu i min säng. Klockan är kvart i nio och jag känner mig ganska nöjd över detta. Eftersom skolan börjar imorgon så är det nog bra att gå och lägga sig tidigt. Enda problemet: JAG ÄR INTE TRÖTT. Jag kommer troligen att ligga och titta på Criminal Minds hela kvällen och ha lite ångest över att skolan börjar imorgon

 

Att skolan börjar betyder tidigare morgonar, läxor, prov, sömnlösa nätter pågrund av stress, och en hel del andra saker som jag allra helst skulle vilja slippa.

High School Musical

Har sovit hos Hanna med Julla och Bells. Vi tittade på High School Musical 3 och Sharpay's Fabulous Adventure. Någon vecka tidigare tittade vi på High School Musical 2, så nu är det bara ettan kvar. Man känner lite nostalgi när man tittar på dem filmerna. De är inte världens bästa filmer men lite gulliga är dem. Både jag och Julla satt och log och nickade våra huvuden när Troy och Chad uppträdde med The Boys Are Back.

 

När jag kom hem blev det lite vila och sedan ut och springa med 3/6 delar av familjen. Känner mig riktigt duktig. Har varit och sprungit fyra gånger den här veckan. Fast man kanske ska säga att den första gången inte riktigt räknas. De andra tre gångerna har jag sprungit lite mer än 3 km. Jag håller på att bli en hurtbulle.

 

Nu sitter jag såklart och tittar på Criminal Minds. Tittar igenom hela första säsongen igen (för tredje gången) eftersom jag hittade DVD:n på Coop. Kände mig riktigt lyckligt när jag hade den i händerna. Jag vet, mitt liv är verkligen speciellt.

Sommarjobb

Idag bär det iväg hemmåt. Har spenderat de här tre dagarna med underbara människor. Tyvärr behövde kusinerna åka hem innan jag hade vaknat eftersom det tar lite tid att åka hem för dem. Kusinen som jag jobbade med här på landet förra sommaren sa att hon tycker att jag ska jobba i år igen, sedan fick jag höra av farmor att hon gärna ville jobba tillsammans med mig. Kände mig väldigt smickrad eftersom jag alltid har sett upp till henne.

 

Det jag oroar mig för är att de kanske förväntar sig att jag ska kunna allting eftersom jag jobbade sommaren innan. Två minus, jag lär mig väldigt långsamt och jag har dåligt minne. Tills den här sommaren kommer jag att ha glömt bort allting. Men jag tror ändå att det kommer att bli på landet jag sommarjobbar. Tjänade en bra summa med det jobbet också.

 

Sedan måste jag planera språkresa med tjejerna. Det är nog dags att boka om man faktiskt vill åka iväg.

Matthew Gray Gubler

"Must love decorating for holidays, mischief, kissing in cars, and wind chimes. No specific height, weight, hair color, or political affiliation required but would prefer a warm spirited non racist. Cynics, critics, pessimists, and "stick in the muds" need not apply. Voluptuous figures a plus. Any simliarity in look, mind set, or fashion sense to Marry Poppins, Claire Huxtable, Snow White or Elvire wholeheartedly welcomed. I am dubious of actresses, felons and lesbians but don't want to rule them out entirely. Must be tolerant of whistling, tickle torture, James Taylor, and sleeping late. I have a slight limp, eerily soft hands, and a preternatural love of autumn. I once misinterpreted being called a coal-eyed dandy as compliment when it was intended as an insult. I wiggle my feet in my sleep, am scared of the dark, and think the Muppets Christmas Carol is one of the greatest films of all time. All I want is butterfly kisses in the morning, peanut butter sandwiches shaped like a heart, and to make you smile until it hurts."

 

- Matthew Gray Gubler, on his perfect woman

Ute på landet

Har nu spenderat en dag här ute. Det känns bra att träffa kussarna igen. Har inte sett dem på ett tag. (Och nu pratar jag om de äldre kussarna.) Igår körde vi Med Andra Ord vilket var otroligt roligt. Man blir stressad och gör roliga misstag som man annars inte skulle göra. Men det var kuligt!

 

Idag har jag varit ute och sprungit med mamma. Gick riktigt bra. Efterråt drack jag ett stort glas vatten och åt ett halvt äpple. Sedan duschade jag. Jag tvättade inte håret, men jag använde mig av en tvål som jag fick i julklapp som luktar otroligt gott och en sådan puff (som jag inte just nu kommer på namnet på). Sedan smörde jag in bena med en bodylotion från The Body Shop som luktar Spiced Vanilla. Känner mig väldigt fräsch nu!

 

Borde verkligen göra lite mer läxor. Har muntligt spanska prov på tisdag, vilket jag verkligen inte ser fram emot och därför borde plugga extra mycket på det och sedan har jag ett stort historia prov den 18:e, vilket är ganska snart. Måste bara hitta motivationen.

Jogging och plugg

När jag vaknade i morse (eller inte riktigt morgon, men halv 12) var jag helt säker på att det var torsdag och att vi skulle åka ut till landet. Jag frågade mamma när vi skulle åka och först blev hon lite förvirrad. Så idag har jag lyckats plugga inför historia provet. Det är ganska bra gjort av mig eftersom jag är mästare på att prokrastinera. Dessutom har jag varit ute och sprungit med mamma. Vi sprang 3 km, vilket är bra gjort av mig om man tänker på hur dålig kondition jag har. Efteråt fick jag ganska ont i magen, men det gick över efter någon minut. Känner mig faktiskt stolt.

Criminal Minds Säsong 4


Min lilla kusin

Detta är min underbara lillkusin. Visst är han söt med sina stora blåa ögon?! Satt med honom i knät ett bra tag. Han är knubbig och helt underbart gullig.

 

Små kusinerna var här för att fira systern min som fyller 15 idag. Vi hade pannkakskalas. Mamma hade fixat otroligt mycket grejer. Hon hade gjort både crêpes och pannkakor. Det fanns sylt, grädda, glass och andra tillbehör. Det har varit en bra dag!

Grattis på 15-års dagen syster!

Idag fyller min fina syster 15 år. Och nej, jag tycker inte att detta är acceptabelt. Detta låter lite moderligt men de växer upp för snabbt. Mina syskon håller på att bli stora. I alla fall, grattis underbara syster.

Alien

Gissa vem som känner sig modig för att hon precis kollat på Alien - jag! Fast den var inte värst läskig, själv tyckerjag att den var mer äcklig. Men jag kan förstå varför folk blev så skrämda när den kom ut - 1979.

 

Ett brytnings skep undersöker en avlägsen planet efter att de tagit emot en sänding som kan vara ett SOS. Besättningen upptäcker några underliga varelser och bestämmer sig för att titta närmare.

 

Det känns som att det här är ännu en film som man borde kunna säga att man sett. Borde kanske ta och titta på resten av filmerna.

Victoria's Secret Fashion Show 2011

Victoria's Secret Fashion Show är nog ett av de bästa sätten man kan förlora självkänslan på. Även om jag inte är insatt i mode älskar jag denna show. Det är något uppiggande med den. Man blir också lite inspirerad - man känner sig sugen på att gå ut och springa och kanske inte äta lika mycket godis.

 

15:05 - Ivanhoe
17:55 - Victoria's Secret Fashion Show 2011