FRIENDS med kräm

Spenderade två timmar i Stinsen med mamma och lillasyster. Köpte alla tio säsonger av FRIENDS för 495 kr. Köpte även ett par örhängen och tre tröjor. Hade tänkt lägga upp bilder på det lite senare eftersom jag ännu inte tagit kort på dem. Ligger just nu på golvet i vardagsrummet under en varm filt och försöker fokusera på min samhällskunskaps läxa som handlar om media.

Dagens schema

Bara för att det är helg betyder inte lugn och ro. Nej, nej! Även under helgerna har jag en check-lista att ta mig igenom. Och eftersom jag inte har något annat att skriva om tänkte jag dela med mig av denna lördags check-lista.
 1. Duscha
 2. Jobba på sam-arbetet, göra klart fråga 4 - 6 (inte göra allt på en gång)
 3. Städa rummet
 4. Kolla upp kläder på internet
 5. Få tid för att ta det lugnt
En lista som - troligtvis - enligt alla ser otroligt tråkig ut. Men det är saker som måste göras, i alla fall det mesta.

Happy birthday Kiowa and Tinsel


Träning och våfflor

Känner mig lite stolt över mig själv eftersom jag idag spenderade en och en halv timme på gymmet. Det besöket gjorde att våfflorna som serverades hemma hos Julls så mycket godare. Om ni inte visste det: Idag är det våffeldagen. De här meningarna berättar ganska kortfattat om hur fantastisk min dag har varit.

Då maten är som godast

Igår åkte hela familjen ut till landet. Jag har därför hela huset för mig själv. Enligt alla tonårsfilmer så är det tillfället för att ordna en jädrans fest som lämnar hela huset förstört. Men nej, när föräldrarna är borta sitter tonåringen i soffan och intalar sig själv att hon gör läxor när hon egentligen bara tittar på filmer och bloggar.

 

Det underbara med att vara ensam hemma är att jag fått bestämma maten för helgen.
Fredag - middag: Tacos
Lördag - lunch: Risgrynsgröt med saftsoppa
Lördag - middag: Potatiskroketter med någonting
Söndag - lunch: Hamburgare

 

Blev väldigt stolt igår då jag lyckades tillaga tacos, och allting blev ganska perfekt. Inte för att skryta eller så. Har även lyckats titta klart på Game of Thrones.

The Hunger Games

GISSA VEM SOM VAR OCH SÅG HUNGERSPELEN IGÅR?! GISSA VEM SOM DOG FLERA GÅNGER OM?! GISSA VEM SOM VILL GÅ OCH SE FILMEN IGEN TILLS JAG ÄR PANK?!

 

Om ni gissade att det var jag så hade ni rätt. Har väntat på den här filmen i mer än ett år. Igår var det äntligen dags. Kan säga att jag höll på att spricka av förväntan. ALL OF THESE EMOTIONS!

 

Set in a future where the Capitol selects a boy and girl from the twelve districts to fight to the death on live television, Katniss Everdeen volunteers to take her younger sister's place for the latest match.

 

Älskade filmen. Älskade skådespelarnas prestation. Jag verkligen älskade den! Det enda jag kan klaga på är slutet. Efter att de blivit utnämnda till segrare. Det kändes som att allting gick otroligt snabbt. Jag önskar att de inte hade uteslutit så många delar som kändes viktiga för mig som fan. Men jag älskade filmen! De lyckades fånga rätt känsla. Filmen var filmad på rätt sätt. Allting kändes rätt.

 

Måste verkligen gå och se den igen. Kärlek till The Hunger Games!!!

The Host

Har spenderat de fyra senaste dagarna med att läsa om The Host. Märkte halvvägs igenom boken att den faktiskt var på engelska. Genom att jag läst om den har jag även blivit lite taggad inför filmen som släpps om lite mer än ett år. Den första trailern till filmen släpptes även idag. Fast jag skulle inte kalla det för en trailer, det var mer utav en teaser. Var faktiskt ganska besviken.

 

One soul, the Wanderer, is fused with a captured human named Melanie Stryder, in an attempt to locate the lastpocket of surviving humans on Earth.

 

I rollerna kommer vi att se Saoirse Ronan som Melanie Stryder/Wanderer, Max Irons som Jared Howe och Jake Abel som Ian O'Shea. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om rollerna än så länge. Men jag vet att de inte ser ut som jag hade föreställt mig. Men jag hoppas att filmen lyckas förmedla den känslan som boken ger.

Kärlek till saftsoppa

Här sitter lilla jag framför datorn med ett glas saftsoppa medan första säsongen av Game of Thrones spelas på TV:n. Då jag igår var och handlade mat inför helgen med pappa passade jag på att köpa DVD:n. Nerverna inför The Hunger Games håller på att byggas upp. Äntligen är det dags! Efter att ha väntat ett riktigt bra tag. Snart gäller det!

 

Jag vet att du hoppades på att inlägget skulle sluta där, men nej. Eftersom det var ett tag sedan jag berömde min klass tänkte jag att det var dags igen. Även om jag bara har känt de här personerna i sju månader känns det ungefär som att vi är en familj. Man låtsas att reta varandra. Det är enkelt att skratta tillsammans. Jag känner mig oftast trygg i den nya miljön. Känner mig lyckligt lottad som fått lära känna de här underbara människorna.

Snow White and the Huntsman


En av mina kvalitéer: prokrastinera

Jag behöver finna mitt fokus igen. Har tre läxor som kräver tid - men jag kan helt enkelt inte börja skriva. Det kallas lathet och att prokrastinera.

 

procrastinate (intransitiv) To putt off; to delay taking action; to wait until later.
He procrastinated until the last minute and had to stay up all night to finish.

Prioriteringar

Vad gör jag när jag egentligen borde arbeta på både svenskan (som jag knappt ens börjat på och som ska vara klar på onsdag) och spanskan (som ska redovisas nästa vecka)? Jo, jag lägger mig i sängen och tittar på SLiDE och Shameless (US) medan jag skriver noveller om saker som aldrig kommer att hända, som ett liv med vargarna på La Push. Har faktiskt börjat längta efter ett sådant liv. Men ni vet, en tjej kan väl drömma?!

Journey 2: The Mysterious Island

Har märkt att jag börjat skriva om mina "äventyr" dagen efter de inträffat. Alltså börjar det mesta med: Igår... Men i alla fall, igår var jag på bio med morbror, lillebror och syster. Det blev Journey 2 inne i stan. Åt lunch på Taco Bar och köpte en hel del godis inför bion. Är därför, än idag, i matkoma.

 

Sean Anderson partners with his mom's husband on a mission to find his grandfather, who is thought to be missing on a mythical island.

 

Jag tycker att filmen var bra, men det kändes nästan som att det gick för snabbt ibland. Älskar Josh, han är en riktigt talangfull skådespelare, och han och Dwayne utgjorde en bra duo.

Breaking Dawn Part 1

Är det lördag så är det. Alltså inget snålande när det gäller sötsaker. Lyckades bli ännu lyckligare då påsen med det poppande pulvret låg vid kassan. Allt jag kunde tänka var: SCORE! Och lördagens film blev Breaking Dawn Part 1 med familjen, eftersom Melodifestivalen - lite deprimerande - är slut.

 

De flesta vet säkerligen vad Twilight handlar om, varesig de ville eller inte. Quieleterna närmar sig de blivande föräldarna Edward och Bella, vars ofödda barn utgör ett hot mot vargflocken och folket i Forks.

 

Känner att det är dags för ett avslöjande. Har blivit lite fäst vid The Twilight Saga igen. Tycker att handlingen ibland är lite mesig. Men det som gör serien så mycket bättre - the wolf pack som består av attraktiva unga män som för mesta delen inte bär några tröjor. Jag gillar! Ännu en anledning till varför man borde vara indian.

Plånboken blev lättare

Location: Stinsen, Häggvik Partners: Julls och Hannis

 

Eftermiddagen spenderades i Stinsen med mina tjejer. Använde nästan upp hela mitt presentkort på Carlings, fick en femtiolapp tillbaka. Gina och Glitter känade pengar på mitt besök. Men jag är nöjd. Äntligen har min garderob börjat fyllas med hyfsade kläder. Snart kommer ni säkert hitta mig i skogen med fjädrar i mitt hår och drömfångare i mina händer.

Star Wars V: The Empire Strikes Back

I sitt liv måste man ha tittat på Star Wars åtminstone en gång, annars - shame on you!

 

Igår tittade jag och Sofia på den femte/andra Star Wars filmen (beror på hur man ser på det), vilket betyder att vi bara har en kvar. Väntar fortfarande på den Stormtroopern som råkar gå in i en av skjutdörrarna.

Promenad

Igår blev det en - för mig - spontan promenad med Julls och Hannis. Vi vandrade omkring i 1,5 timme medan vi pratade om det som dök upp i våra huvuden. Det kändes otroligt skönt att träffa mina tjejor igen. Älskar er! ♥

i run with wolves


This Means War

Enligt SF ska det vara This means war men jag klarar inte av antalet små bokstäver. This Means War ser betydligt mycket bättre ut i mina ögon. Så, idag blev det dags för bio igen. Sofia och jag bestämde oss ganska spontant för att vi skulle dra iväg - en onsdagskväll - och se This Means War.

 

FDR Foster and Tuck - two top CIA operatives wage an epic battle against one another after they discover they are dating the same woman.

 

 

Valet av skådespelare i denna film är underbart. Reese Whitherspoon, Chris Pine och Tom Hardy. Mums! Filmen var faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Den fick en att le under största delen av filmen. Efteråt kände man sig ganska uppmuntrad.

Filmer, filmer och filmer del 2

Igår visade det sig att jag och syster liten hade streptokocker. Tar nu penicillin. Funderade på att besöka skolan för att göra ett historia prov men insåg sedan att jag inte ville riskera att smitta någon av mina klasskamrater. Återvänder imorgon.

 

Gårdagens filmer;
 • Flertal avsnitt av Gossip Girl.
 • I am Number Four.
 • Made of Honor.
 • The Prince and Me.
Dagens filmer;
 • Flertal avsnitt av Gossip Girl.
 • Bridesmaids.
 • Friends with Benefits.
 • Black Swan.

Filmer och filmer - The Last Song

Det man gör när man är sjuk är att titta på filmer, även om jag borde plugga inför historian. Alltså, i två dagar har jag spenderat alldeles för mycket tid framför datorn. Har hunnit titta på: Två avsnitt av Criminal Minds, två avsnitt av Two and a Half Men, The Last SongJohnny English Reborn, American Pie, The Proposal, Bandslam och Sucker Punch.

 

Ronnie's och hennes yngre bror, Jonah's, föräldrar är skilda. Efter att ha bott med sina mamma ska de spendera sommaren i en liten stad vid stranden - hemma hos deras pappa. Ronnie harmas över sin far och har ingen avsikt att vara vänlig mot honom. Efter att hon mött den stilige Will, och börjat falla för honom, återupptäcker Ronnie sin kärlek till musik, något hon delar med sin far. Detta skapaer ett band mellan de två, vilket visar sig vara en av de viktigaste relationerna hon kanske någonsin kommer att uppleva.

 

Älskade The Last Song. Filmer som denna ger en hopp om att sådan kärlek verkligen existerar, och påminner en om att tillslut kommer allting att bli bra. Dessutom är Miley Cyrus och Liam Hemsworth underbart söta tillsammans, både i filmen och in real life.

GLAMOUR with Jennifer Lawrence