Får göra geografin i morgon

Det känns som att dagarna bara går och går, men egentligen har det bara gått en vecka. En enda vecka. Tidsuppfattning är en konstig sak.
 
I fredags sov jag och Becks hos Sofia (lyckades titta på några avsnitt av Band of Brothers). På lördagen var jag hembjuden till Julia för att fira hennes födelsedag. Hade en underbar kväll. Söndags eftermiddagen spenderades i Kista med Sofia och Becks, köpte en hel del (varav några köp kan finnas i inlägget innan).
 
Snart kommer Sofia att dyka upp för att tillsammans med familjen Larsson titta på Robinson.

du är ju rolig att lyssna på


hon vill vara du

Då var första skolveckan avklarad. Är det konstigt att det känns som att jag varit en tvåare i mer än bara en vecka (känns faktiskt mer som någon månad)? Till middag kommer hemmalagad pizza serveras och efter det bär det av iväg till Sofia (där Becks även befinner sig). En klassisk sleep-over!

dag 236

Höstterminens första skolvecka är snart slut (kändes som att det var fredag), och livet leker. Kommer ihåg hur allting kändes för två år sedan. Nu känns det som att det mesta har löst sig, och jag har dels ett par nya vänner att tacka. Som sagt, livet leker även om skolan (vilket betyder tidiga morgonar, läxor och inlämningar) dragit igång igen.
 
Eftermiddagens måste-göras-idag lista består av; räkna matte, duscha och städa rummet (ser bokstavligt talat ut som ett bombnedslag). Inte allt för mycket, men tro mig, en softpotatis som jag har svårt att komma ihåg.
 

Thanks you for your consideration.

Denna skoldag bestod av tre lektioner, varav två involverade gamla klasskamrater. Då jag slutade, halv två, åkte jag med underbara Sofia till Sollentuna C där jag köpte andra säsongen av The Vampire Diaries och ett block till matten. Hemma tittade vi på The Hunger Games som jag köpte då vi cyklade till Coop. Är så otroligt taggad inför Catching Fire. Det är ju trots allt bara 456 dagar tills den har premiär.

the perks of being a wallflower


Andra dagen av åk 2 ✔

Igår och idag, ädge de första två dagarna av åk 2 rum. För mig (och alla andra tvåor på Rudbeck) är det mycket att ställa om till. Man har en klass och en lärare för varje kurs, vilket betyder att det är en hel del nya namn som man måste lära sig. Efter att ha kört en namnlek på företags ekonomin kan jag nu namnen på de flesta klasskamrater i den klassen.
 
Jag är en av de mobbade i min mentorsgrupp då jag har tidig lunch, vilket jag trodde jag var ensam om. Som tur var så är jag inte det. Två andra från min mentorsgrupp har lunch samma tid som jag. Annars vet jag inte vad jag hade gjort. Har även ett par lektioner (under denna period är det svenska,spanska och matte) med personer jag känner. Är alltså inte helt ensam, haha.
 
Men det känns bra. Säger som jag gör inför varje skolstart: Denna termin ska jag verkligen kämpa. Börja med läxor och arbeten i tid. Och allt sådant. Och precis som vid varje skolstart så känns det som att jag kommer orka hålla denna moral uppe under hela året. Men, i år gäller det.

blue valentine

"I don't know, I just feel like I should just stop thinking about it, you know, but I can't. Maybe I've seen too many movies, you know, love at first sight. What do you think about love at first sight? You think you can love somebody just by looking at them? But the thing is man, I felt like I knew her, you ever get that feeling? Yeah, I probably don't right... it felt like I did though. She just seems different, you know? I don't know, I just got a feeling about her. You know when a song comes on and you just gotta dance?" Dean

do it differently

Blev väckt ganska tidigt (enligt mig i alla fall) av mamma som undrade om jag skulle med till Täby Centrum. Svarade ja - efter detta måste det bli en paus från shopping. Vi besökte Hollister (ser precis likadant ut som i England, en aning tråkigt enligt mig), H&M (där jag hittade allting) och ett par andra affärer.
 
Ikväll kommer tjejerna (Hanna, Julia och Bella) över. Ännu en filmkväll på gång.

Sista dagen av frihet

bild tagen från Sofia's instagram
 
Dagen har spenderats med underbara människor. Har inte sett tjejerna (Rebecka, Sofia och Melina) på hela sommaren (och dagen innan skolan börjar passar vi på att ses). Det kändes så otroligt skönt att se dem igen. Har saknat dem. Vi körde på lunch - pannkakor, ägg, potatissallad, rostbiff och pommes pinnes), och även lite fika framför Smurfarna - kakor, chokladbollar och bullar).
 
På kvällen ägde filmkväll #3 rum. (I måndags sågs Miss Congeniality med Julia.) (I går Forrest Gump med Julla, Sofia och Bella. Idag tittade jag, pappa, syster, bror och Sofia på Sherlock Holmes: A Game of Shadows - amazing! Om du inte har sett den så titta på den nu. Helt fantastisk film.
 
Imorgon äger den första skoldagen på höstterminen rum. Har ännu inte lyckats se mitt schema eftersom inloggningsinformationen jag fått är felaktig. Som tur är så är första skoldagen bara två timmar och efter det blir det bio (Magic Mike - haha, jag vet) med Sofia och Rebecka.

we both know


Stop All the Clocks

Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come. 

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves. 

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last for ever: I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.

strawberries taste how lips do