Hejdå Sverige, hello Istanbul

Jag vet - vilket tuffing jag är.

Underkläder med äpplen på

Lyckades äntligen hitta de älskade svarta jeansen i rätt storlek. Passade även på att köpa ett par underkläder. De var i fina färger. Och jag kunde inte motstå paret med äpplen på sig.

 

Dagen har spenderats inne i stan med mina två systrar. Älskade pappa bjöd på lunch på Jensen's. Har även skaffat tre markeringspennor.

Grattis älskade lillebror! ♥

Även om du nu är 12 år så kommer du alltid att vara den lilla killen som på bilden ovan. Han som kan vara underbart söt och gullig vid vissa tillfällen. Osjälvisk. Får en alltid att skratta. Helt enkel underbar! Jag är glad att jag fick en bror som dig, älskade lillebror. ♥

Tapper pluggare

Gissa vem som har suttit och pluggat i mer än tre timmar? Juste, lilla ambitiösa jag. Såklart har jag haft lite bakgrunds underhållning - Jersey Shore. Historia provet äger rum onsdagen efter sportlovet, men eftersom jag ska bort fem dagar utav sju under sportlovet är det bäst att börja nu. Vill inte ta med mig för mycket plugg till vackra Istanbul.

Lunch

Känner mig stolt som lyckats åstakomma denna lunch. Ägg och bacon macka. Kände mig mycket duktig då det smakade gott.

Save me from what I want


Två lektioner

Stressen har hunnit ikapp mig och jag vaknar nu klockan 7 även om skolan börjar 10.25.

 

Denna skoldag består av onödigt få lektioner men är ändå lång. Första lektionen är spanska, och under denna timme kommer vi att bli informerade om vilket slutbetyg man har. För mig skriker lektionen av ONÖDIGHET eftersom nästa lektion startar fyra timmar senare. Men det är lugnt för hålet kommer att spenderas med pannkakor, Stinsen och underbara klasskamraten Sofia.

Det börjar kännas som vår


Anakin Skywalker | Only For You


Dagens "nu mår jag bättre än igår"

Igår kväll efter att familjen varit och fixat pass kände jag mig ganska deprimerad. Anledningen är töntig, och ytlig. Mitt foto blev hemskt. Det såg ut som jag hade flera hakor och väldigt breda kinder. Dessutom har jag den trötthet som vissa sjukdomar för med sig.

 

Idag behövde vi äta snabbt, eller snabbt och snabbt - vi hade 20 minuter på oss att äta för att hinna till filmen. Lunchen spenderades med Sofia, Edvin och Emil. Lyckades inte äta upp allting men eftersom Sofia bjöd mig på en halv macka som jag kunde äta under filmen. Vi skulle titta på Gatacca under naturkunskapen plus dra över någon timme. Satt mellan Sofia och Emil. Under filmens gång satt Emil och tittade på 9gag appen. Då och då visade han mig något roligt.

 

Jag älskar att det är så enkelt att prata med vissa utav mina klasskamrater. Vanligtvis skulle jag aldrig känna mig så hemma, men jag har haft tur.

M to the ATTE

Hela skoldagen gick åt ett fyra timmars långt matteprov. Tro det eller ej, men behövde alla minuterna på mig för att bli klar. Det som är ännu konstigare är att det faktiskt inte kändes som att man suttit med provet i fyra timmar. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

High School Musical - Scream


Information som ni missat


Torsdagen
s idrotts lektion fick vi som tur var slipa på vår dans. Jag och Sofia hade såklart jobbat våra arslen av oss för att dansen skulle bli klar, och - såklart - bra. När vi har gått igenom dansen tre gånger stiger vår idrottslärare fram och meddelar "Ifall jag skulle sätta ett betyg just nu skulle det bli ett B." För att vi ska höja oss till ett A måste vi ha mer karaktär. Men, hon säger att vi har kämpat och att vi får smyga iväg hem.

 

Hemma blir det macaron-bakdags. Första gången jag bakar och smakar macarons. Gjorde med lemoncurd-fyllning, som alla i min familj älskade, men tyvärr inte Sofia. Men, hon uppskattade första Star Wars filmen. Känner mig ganska stolt över att jag invigt henne i STAR WARS familjen, och ännu stoltare över att hon gillade det.

 


Fredagen började med idrott, vilket betydde dansuppvisning. Och gissa vad?! Efter vår dans (som vi efteråt fick komplimanger för, hehe) sade vår lärare att vi hade uppnått A. Det är sådant som gör ens dag. Resten av skoldagen gick ganska trögt förutom att vi fick äta tacos och leka detektiver på naturkunskapen.

 

På kvällen var det dags för STAR WARS I i 3D. Jag trodde jag skulle dö på väg till Kista - så uppspelt var jag. Jag kan säga att det var värt varenda krona (även om 3D:n inte var värst speciell). Sofia och Ella var ett fantastiskt sällskap under kvällen. Middagen åts på donken. McNuggets - såklart!

 


Lördagen var inte värst speciell. Pluggade en del, på vad kommer jag inte ihåg. På kvällen var det dags för deltävling 2 i Melodifestivalen, även denna gång med tjejerna. Lilla Munther (som inte riktigt ser ut att vara 18) har en otrolig röst och hans låt växte efter att man hört den för andra gången. Var stark och dippade bara morötter även om chips serverades.

 


Söndagen spenderades med Sofia. Lunch på Sollentuna Centrum, det blev en klassiker med en twist. Vitlöksbröd med ört- och vitlöks Phiadelphia och en liten flaska provia. Twisten var i detta fall vitlöken på brödet. Vi bestämde oss för vilka cupcakes som skulle bakas - Alla Hjärtans Dag cupcakes, som ni kan se blev riktigt stiligt men tyvärr smakade lite för mycket smör på grund av smörfrostingen som vi inte var snåla med. Matte gjordes ett kort tag. Middag åts: Rostbiff och potatis med bearnaisesås. Sedan tittades det på STAR WARS II (ja, det är nödvändigt att skriva STAR WARS i fet text och caps lock varje gång). Måste bara nämna att jag älskar att Sofia älskar STAR WARS. Och vi passade även på att spana in Kontoret; Björn Gustavsson du har varit saknad!

Livet fullt av läxor

Just nu ligger allt fokus på läxor. Tro det eller ej men lilla Fanny har börjat inse att skolarbetet borde hamna lite högre upp på prioriteringslistan. Har spenderat hela eftermiddagen med att plugga matte. Det konstiga är att det har gått ganska snabbt.

 

Imorgon är det 4-timmars kursprov i matte som gäller. Ska under kvällen steka pannkakor och innan de rullas ihop ska jag bre ett lager med smör och strö socker över dem.

Vad skulle vi göra?

I måndags på naturkunskapen blev vi indelade i par, kille och tjej så långt det räckte. Själv hamnade jag med Oskar. Vi fick sedan en sjukdom som vi skulle skriva om och presentera idag. Efter presentationerna fick vi ännu en uppgift. Vi skulle diskutera vad vi (samma par) skulle göra om man var gravid (i mitt fall, om det fanns en risk att barnet skulle få Huntingtons sjukdomen som Oskar då "bar" på).

 

Man fick välja mellan:
1. Inget (se hur barnet mådde när det föddes)
2. Fostervattenprovning
3. Provrörsbefruktning

 

Det var en rolig lektion. Vi diskuterade vad som skulle vara bäst, men kunde inte riktigt komma överens i början. Han ville köra fostervattenprovning eftrsom provrörsbefruktning kostade. Sedan visade det sig att vi fick ett till tre gratis försök med provrörsbefruktningen. Vi valde alltså att göra det så många gånger det var gratis, och sedan köra fostervattenprovning (jag var väldigt emot sprutan). Oskar tyckte att provrörsbefruktning annars kostade för mycket, och det var helt enkelt inte värt det. Själv tyckte jag att man kunde spara ihop lite pengar i taget ochs edan genomföra det även om chansen att det skulle lyckas var 25%. Vår lärare stod bredvid och skrattade för att vi tog uppgiften på allvar och pratade som att det verkligen var ett aktuellt problem.

The Amazing Spiderman


Dagens "åh, vilka underbara kamrater"

[Nu har vi äntligen gjort klart dansen. Det tog oss två timmar som var lektionstid plus fredags-, söndags-, måndags- och tisdagskväll för att få den färdig (2:44 minuter). Det som finns kvar nu är att kunna hela dansen utan paus. Men jag är ganska säker på oss, och jag tror att vi klarar det. Förhoppningsvis kommer jag att klara hela dansen under uppvisningen och inte lida utav hjärnsläpp eller gå därifrån med känslan "fuck, det där gick shit".]

 

Lunchen som serverades i skolan idag var inte den godaste, men ändå var det en bra lunch. Vi lyckades komma till matsalen då kön precis stannade och när vi kom in fanns det inte många platser. Emil står då vid mig och tillsammans söker vi efter ett bord med tillräckligt mycket platser för oss alla. Sällskapet krymper från sju till fem och vi lyckas hitta fyra platser då Melina och Sofia är någon annanstans. Jag, Edvin och Emil sätter oss på de platserna (de kunde hitta någon annan plats att sitta eftersom det är ont om platser). Men vi har tur och hela bordet töms då det andra sällskapet blir klara. Voila! Alla får plats.

 

Det jag tycker är gulligt är att Emil verkligen försökte hitta ett bord där alla kunde hitta och gick tillsammans med mig och sökte. Jag vet, jag blir alldeles för lätt charmad.

De fyra senaste dagarna


Torsdagen
spenderades i Romme. Otroligt kallt. Fina backar. Växlande väder. Varm choklad som troligen kom från himlariket. Tunnbrödrullar med potatissallad och rostbiff. Kärlek!

 

Fredagen bestod av dans, hamburgare och Wild Kids hemma hos mig. Sofia och jag började arbeta på våran idrotts läxa, att sätta ihop en dans/rörelse till musik som skulle vara klar om en vecka. Vi lyckades ganska bra, men vi blev såklart inte klara. Låten vi valde att uppträda med kommer från tredje High School Musical filmen, The Boys Are Back.

Lördagen spenderades såklart i soffan framför TV:n då Melodifestivalen sändes. Julia och Hanna blev mitt underbara sällskap och det bjöds på läsk, chips, ostbågar och dipp. Min favorit var helt klart Dead by April även om jag aldrig tidigare riktigt lyssnat på deras musik. Efteråt blev det även lite Animal Planet och Jersey Shore.

 

Söndagen ägde till största delen rum inne i stan där jag, mamma, mormor och syrran tittade på Hair [en musikal som är alldeles för bra] och efter det även fikade. Under kvällen befann jag mig hos Sofia för att bygga på våran dans och även äta tacos.

Tagga Romme! TAGGA ROMME!

Jag är otroligt taggad inför Romme imorgon. Men jag vet att jag skulle vara otroligt mycket mer taggad inför morgondagen om Julla hade följt med. Romme kommer fortfarande att vara din och min grej, Jullabulla.

 

Alltså, saker jag måste göra idag:
  • Lägga fram alla kläder och skidutrustning.
  • Åka och handla frukost och förhoppningsvis kexchoklad.
  • Få fram några hundralappar till lunch.