I'm quite in love with you

 
Tro det eller ej men en del av denna lördag har spenderats i skolan. Anledningen till detta är öppet hus. Hade lektioner i totalt en timme och stannade även för att äta lunch i skolan. Dagen har inte varit värst produktiv. Första halvtimmen gick jag och min spanskaklass runt i grupper och ställde frågor om Spanien och delade ut cupcakes, som jag och Sofia bakat igår. Lyckades få slut på alla muffins, och det var faktiskt ganska roligt.

Masters of the Air


You've built your wall so high

Har suttit med geografin sedan jag kom hem, och har då bara lyckats svara på alla instuderingsfrågorna. Provet är i morgon, och då det var ett prov jag missade känns det som att jag verkligen borde kunna det nu. Har inte pluggat alls. Jag är körd, men jag är så omotiverad gällande skolan att jag inte riktigt orkar bry mig. När betygen sätts kommer jag definitift ångra att jag var så trög med att komma igång, men just nu har jag ingen skolork kvar. Denna dag har varit speciellt trög, trots att jag började ett. Var väldigt nära att stanna hemma, men tänker inte börja med den dåliga vanan att skippa skolan när jag känner för att inte gå. Dock förgyllde Rebecka min dag genom att meddela att Spielberg och Hanks ska slå ihop sina talanger och skapa ännu en krigsserie.
 
Det har idag varit en bra matdag och jag tänkte dela med mig av vad jag åt till frukost och lunch. Till frukost blev det två julknäckebrödsmackor med keso och skinka och ett glas mango- och banansmoothie. Och till lunch gjorde jag couscous sallad med fetaost, tomat, rödlök och skinka.

‎4/4/1978 - 22/1/2008 Heath Ledger


Go hard or go home


Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting

Gud vad jag ogillar måndagar. Och gud vad jag ogillar företagsekonomi. Tydligen ska alla i klassen göra omprov i morgon för att majoriteten misslyckades totalt. Man blir så jäkla irriterad. Men ska försöka lägga det åt sidan och fokusera på geografin. Ska sedan ta och palla iväg till Friskis & Svettis och köra cirkelpass med Sofia. Måste ta och bli av med mitt överflöd, och som man säger bättre sent än aldrig.
 
Nu är det dags att återgå till pluggandet (som jag självklart gör framför en film, denna gång Flags of Our Fathers).

Do your best to enjoy your day

Trots att gårdagen kändes som en söndag var den bra. Jag fick träffa farmor och farfar, som bjöd på tacos i deras lägenhet efter vi varit och tittat på båt. Ni vet hur jag och tacos är - som gjorda för varandra. Vi åkte sedan direkt från Norrtälje till kussarna, som jag inte sett på cirka en månad. Alldeles för hemskt länge sedan eftersom de växer så otroligt snabbt dem där små knattarna. Vi bjöds på fika (tog faktiskt en bit morotkaka och en liten chokladboll, men hädanefter blir det inte mycket av sådant) och visade bilder från Nya Zeeland. Från detta lilla kalas åkte vi sedan hem för att laga middag och få gäster.
 
Som ni ser så var det en mycket trevlig dag, men på grund av att jag inte hunnit göra några läxor måste jag därför spendera hela söndagen med skolarbeten. Eller, hela resten av dagen då jag varit ute och gått med Sofia.
 


The largest tree in Tapachula

 
Detta mellis blev jag bjuden på idag av underbara Sofia. Kan säga att det var det bästa mellanmålet på hela året. Det var även väl behövt efter en lång dag med både geografi redovisning och spanska skrivning. Självklart gick båda åt skogen. Men jag gillade faktiskt spanska filmen (Sin Nombre), som jag fick titta på igår kväll. Älskade karaktären Willy (eller El Casper som han kallades av sina polare i gänget).

Gangster Squad

 
Denna efterlängtade z-dag (som jag egentligen bara väntat på i två dagar) spenderades med att göra absolut inga nödvändigheter. Och med inga menar jag verkligen inga. Det är först nu som jag sätter mig ner med halva geografi uppgiften kvar att skriva - denna ska redovisas inför helklass i morgon - och inser att jag måste titta på spanska filmen och läsa ett häfte inför historian imorgon.
 
Men självklart har hela dagen inte slösats bort. Jag har nämligen varit på årets första bio. Var och tittade på Gangster Squad med Sofia och Reebok. Tyckte att den var riktigt bra. En bra inledning på bio året 2013. (Visst är det konstigt att skriva året 2013. Det känns helt fel, och lika fel känns det att se det.) Måste självklart även tillägna en kommentar om hur snygg och stilig Ryan Gosling är (+ en bra skådespelare, så klart!).

John Mayer - Shadow Days


In a while, crocodile

Om du hittar någon som är tröttare än mig just nu ger jag dig en applåd. Det känns som att klockan är 22, och det som är ännu mer irriterande är att jag inte var så här trött igår. Damn you jetlag!!!
 
Idag har jag tänkt igenom ett par saker medan jag tagit mig igenom ännu en skoldag. Den första saken är att tre veckor utomlands med sommar var precis vad jag behövde. Innan jag åkte hade vinterdepressionen lyckats gripa tag i mig. Jag älskar vintern och julen, men folk har rätt när de säger att mörkret får en nedstämd. Nu när jag är tillbaka mår jag mycket bättre. Kanske är det för att jag fått tre veckors vila (en mer än alla andra - hehe) men jag tror även att sol, värme och allt annat som semester för med sig har spelat en stor roll i det hela.
 
Det andra är att jag, efter två dagar i skolan, har insett hur mycket jag har saknat alla. Kanske tjatar jag, men nu då jag faktiskt känner mig lyckligare (igen) uppskattar jag deras närvaro ännu mer. Jag pratar nu inte om de människor som jag står närmast eftersom dem alltid lyckas få mig att må bättre.
 
Kort och gott har denna resa gjort mig gott, bortsett från jetlagen såklart!
 

I look at you with feelings

Har nu tagit mig igenom min första skoldag för detta år. Kändes skönt att se alla igen, men önskar verkligen att skolan bara gick ut på att luncha. Matteprovet gick åt skogen, dels för att problemlösningar inte är min grej men även för att jag inte hört ordet geometri på tre veckor. Aja, tänker satsa på kursprovet.
 
Här hemma körde jag mitt klassiska mellanmål: äpple, turkisk meze yoghurt, rostade solroskärnor med lite honung. Har saknat denna sorts mat. Det var i alla fall mums, och honungen var som grädden på moset.