One Direction - Stand Up

 
"I knew I had to get you whatever the pain
I had to take you and make you mine"

NT-vecka på Rudbeck

Hela Rudbeck Fuckar Ur
Omkring 10.000 färgglada lappar uppsatta i kafeterian, en djungel i natur avdelningen, Ghostbusters i matsalen, och personer i gröna overaller.

Första advent

Äntligen har första advent anlänt.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

 

Idag har allt julpynt satts upp i huset, och det har varit pepparkaksbak. På nedervåningen spelades julmusik, men jag kunde inte låta bli att spela Up All Night i mitt rum. En låt på albumet påminner faktiskt lite om en julsång. Glad första advent!

Grinchen - Julen är stulen

Sitter och tittar på Grinchen med familjen. Väntar på att Sofia ska komma, hon kommer även att ha med sig mitt godis. Hoppas att ni får en lika bra lördags kväll som jag kommer att ha.

You'd better not cry ♪

Ska senare idag dra iväg till Stinsen Sollentuna Centrum med Hanna och Julia. Planerar att köpa en jultröja, och kanske några fina strumpor och ett par fingervantar. Dessutom är det lördag vilket innebär godis och att Grinchen kommer att visas på 3:an klockan 19:00. Plus, idag ska julpyntet upp och pepparkakor ska troligvis bakas. Det enda som kommer att fattas är snö innan man kan känna riktig julstämning.

One Direction - One Thing

 

"So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead"

Med en duns


Dagens läxa
: Kasta dig aldrig på sängen eftersom det kan orsaka att ena sidan på madrassen ramlar ner på golvet.

 

Jag känner mig ganska klantig. Kastade mig på sängen med sådan fart att den studsade av ena kanten. Fick anstränga mig för att få den på plats igen. Behövde dessutom bädda om sängen. Men det var inget större problem. Känner mig faktiskt lite nöjd över mig själv. Det är väl inte varje 16-årig flicka som kan få en tjock madrass på plats igen. Trodde nästan jag skulle behöva be morfar om hjälp.

One Direction: A Year in the Making

Den där dokumentären, den var kärlek. Min respekt för dem bara växer och växer. Jag älskar dem så otroligt mycket.


Väntat album

Efter lång väntan har jag äntligen fått hem den är underbarheten.
 

Film, film, film!

Gårdagen spenderades med att titta på Sagan om Ringen trilogin. Tog omkring 10 timmar, alltså hela dagen (Fellowship of the Ring extended version, The Two Towers och The Return of the King extended version). Filmer gör dem dagar då man är sjuk bättre.

 

Idag vaknade jag tidigt - klockan sex. Jag vet inte varför men jag har haft lite sömnproblem under den senaste tiden. De första timmarna av dagen har jag tittat på The X Factor. Jag tycker att det är mycket tråkigare när Frankie har försvunnit. Jag förstår varför han lämnade tävlingen, men jag saknar honom. De enda som är kvar och som jag tror kan vinna/är bra är Marcus och Little Mix.

 

Hade tänkt kolla på Sagan om Ringen trilogin igen, fast med commentary. Fast jag vet inte om jag hinner med alla.

Jag hatar att vara sjuk.

Fast ett Lord of the Rings maraton gör det hela mycket bättre.

Är så otroligt trött.

I fortsättningen kommer det inte att dyka upp några personliga inlägg på ett tag. Känner att jag behöver vila. Jag stressar alldeles för mycket, och det gör att jag sover otroligt dåligt. Behöver vila!

'Up All Night' - Beställt

 
Har nu äntligen beställt One Direction's kommande album Up All Night. Den ska vara signerad, och det innebär att pojkarna har rört vid omslaget. Kan knappt bärja mig tills jag har skivan i mina händer och kan lyssna igenom alla låtar. Slår vad om att pojkarna gjort ett fantastiskt jobb!

Samhällskunskap!

Idag, under de sista två timmarna av skoldagen, skrev jag prov på svensk politik. Fyra frågor som kräver ordkunskap, såklart kunskap om den svenska politiken och hur man argumenterar, ser saker från olika perpektiv och skriver en lång text.

 

Dagens hålltimme spenderades i ett datarum med ett par klasskompisar. Vi försökte plugga, genom att jag skulle ställa frågor högt så att Oskar skulle kunna svara på dem, sedan skulle vi lägga till saker ifall han hade glömt något). Vi blev lite distraherade ibland och kom in på helt andra samtalsämnen. Jag hoppas verkligen att det gick bra för dem. De förtjänar ett bra betyg!

 

Jag vet inte hur det gick för mig, hoppas att jag får åtminstone ett C. Jag är helt säker på att Sofia kommer att få ett högre betyg än mig. Hon är smartare än hon tror, dessutom om hon har ett högre betyg ska hon köpa en vaniljmunk till mig

The Hunger Games Trailer

Gosh! I över ett år har jag väntat på denna film. Jag ska inte ljuga och säga att jag alltid velat ha den gjord, men efter att ha sett trailern - jag tror att de kommer lyckats göra boken rättvisa. Allt vi har fått se i trailern ser helt fantastiskt ut. Och eftersom vi är ärliga: Jag fick gåshud och tårarna steg i mina ögon.

Glee: Gold o' Pot och The First Time

De två senaste avsnitten har jag inte hunnit se pågrund av läxor, men nu har jag tittat ikapp på Glee.

 

Älskade båda avsnitten, speciellt The First Time. Det känns som att programmet börjat ta med lite mer allvarliga situationer. Eller allvarliga och allvarliga. Det blir lite mer seriöst. Dessutom hade Finn (Corey Monteith) mycket tid på skärmen (var rädd att de hade glömt bort honom). Plus, Rory (Damian McGinty) är uber-söt!

Harry Potter | The War


Saker som ska göras

Återigen kommer ni att få se en lista över dagens "kommande" aktiviteter. Jag skriver upp det eftersom chansen att jag ska göra dem sakerna ökar. Dessutom är det roligt att skriva listor.

 

◆ Skriva klart fråga 2 på svenskan.
◆ Läsa på om politik inför provet.
◆ Göra klart matteuppgiften (ifall jag orkar).
Promenera med Julia.
◆ Skriva en lista på saker jag ska göra, köpa och fixa inför jul.
◆ Boka Up All Night (från CDON).

Two Door Cinema Club - Something Good Can Work


Again, and again

Så här mycket han-tid har jag inte haft på länge. Gick förbi när vi satt utanför klassrummet, väntade på bussen, på bussen, och gick samma väg hemmåt en kort stund.

 

Jag känner att jag bara skriver om skolan hela tiden. Skola, läxor, läxor. Det är för att våra lärare överöser oss med läxor. Spanska! Samhällskunskap! Svenska! Engelska! Matematik! Fast den här dagen har varit prima! Dagens engelska lektion var underhållande. En klasskompis var hyper ett bra tag. Jag gillar att sitta med honom för han är grymt bra på engelska så när jag är osäker på något ord kan jag fråga honom (och tvärtom).

 

Ikväll blir det (som jag skrev tidigare) filmkväll med tjejerna! ♥

Gissa vem som köpte Arvtagaren igår?

 
Och gissa vem som inte har börjat läsa än? Fast jag väntar. Ska börja läsa ikväll. Men gud vad glad jag var närjag köpte boken. Och gud vad spännande det ska bli. Välkommen till en boknörds liv!

Ganska bra dag ändå

Har varit ute och sprungit. Sitter nu och myser lite framför TV:n (The Big Bang Theory). Ska snart ta och skriva lite på engelskan.

 

Den här dagen började inte på topp, men den blev bättre desto längre dagen pågick. Det blev pannkakor till lunch, och tro det eller ej men jag har börjat tröttna på det. Fast killarna verkar uppskatta det och öser på med sylt. Trots att jag inte har sett honom på ett par dagar så får jag ändå mina små fnatt. Under en konversation sade en kompis att han var min. Okej, det är inte riktigt som det låter, och jag är medveten om att jag är barnslig, men hon sa "Nej, inte Fannys ****". (I think I'm losing it)

 

Igår var jag hemma hos Sofia och tittade på Lejonkungen och åt godis (hennes godislöfte på ett år upphörde). Imorgon blir det filmkväll med mina tjejer. Det känns verkligen som att det går otroligt lång tid mellan de gånger vi träffas.

things I love about winter

(den andra och den sista gäller inte mig, fast jag önskar att de gjorde det)

Logan Lerman's Teen Vouge Shoot

Varför måste han vara så söt? (Skulle inte ha något emot att vara tjejen.)

48 dagar kvar till jul!

Jag vill att det ska vara december NU! Jag älskar julen, verkligen älskar den.

 

Hela huset är julpyntat. Det doftar pepparkakor. På dörrhandtagen hänger det julstrumpor. Du sitter i vardagsrummet i en tomteluva, en mysig stickad tröja och ett par sockor och tittar på Elf medan det snöar. I trädgården lyser ljusslingorna som är uppsatta på lekstugan och i träden. Tidigare har du varit ute och åkt pulka med ett par kompisar. Alla julklappar är redan inslagna.

 

Jag längtar verkligen! Jag är dessutom otroligt uppspelt.
Det jag älskar med julen är att den för folk samman. Den är till för att göra andra glada. Julen sprider värme och kärlek. Jag älskar verkligen julen! Jag förstår mig inte på dem som inte gör det.

Shameless

"Lip, smart as a whip. Straight A's and the honor roll. Boy's definitely going somewhere."

Oyster #95: Logan Lerman Interview

Det har nyligen lagts upp en intervju som Logan gjorde med Oyster Magazine. Lermaniacs på tumblr har haft lite olika relationer på intervjun, och vissa tror inte att intervjun är sann. Själv gillar jag intervjun, det känns som att han öppnar upp sig lite mer för oss. Dessutom ser han underbar ut på bilderna.

 

As a male actor, do you suffer from body dysmorphia? Do you feel the pressure to get a six-pack?
I don't.

 

Do you have a six-pack? Can I see your stomach?
What? No! I don't work out [laughs]. Next question.

 

You're on a first date. Who pays and why?
Oh, I would always pay. Even for my friends. Even for, like, a girl who's just a friend. It's just the way I was raised.

 

Would you ever date, or make out with, or have sex with, a girl who is taller than you?
[Laughs] That's funny! That's hilarious! Yeah, definitely! There are a lot of girls I'm attracted to
who are taller than me.

 

Are your parents together?
No, they're divorced. But I'm very close with both sides of my family. They chose to live close to each other.

 

 

För att läsa hela intervjun, klicka här.

Tintin och The Three Musketeers

I söndags var jag på bio två gånger. Först Tintin med familjen, och sedan The Three Musketeers (igen) med Ella och Ebba. Har blivit ganska mycket bio på den senaste tiden, men jag har ingenting emot det. Jag älskar det! Tror att det kommer bli mer bio under höstlovet, men är inte säker.

 


(The Three Musketeers var, såklart, lika bra som förra gången.)