The Fault in Our Stars

 
Så otroligt vacker bok.
 
En bok har aldrig fått mig att gråta så mycket.
 
Fick mitt hjärta krossat av den, men samtidigt var det värt det.
 
Började och läste ut den i lördags. Kan säga att boken har stannat med mig, och att jag fortfarande inte kommit över slutet - om jag nu någonsin kommer göra det. Och precis som alla andra blev jag helt förälskad i Augustus. Om universum inte hade något emot det skulle jag gärna vilja ha en egen Gus.

Insurgent

 
Just nu känns det som att mitt liv går ut på att läsa. Jag läste igår ut Insurgent och måste nu vänta tills oktober innan jag kan läsa fortsättningen, Allegiant. Precis som första boken slutade den så att man känner att man på en gång måste fortsätta läsa, men nej, jag måste vänta fem månader. URGH! Vet inte riktigt hur jag ska klara mig. (Är även lite upprörd över att de valt att inte ha med Uriah i första filmen - han är en av mina favoritkaraktärer).
 
Eftersom jag igår läste ut Insurgent började jag idag läsa The Fault in Our Stars. Har ännu bara läst sex kapitel men precis som med Divergent är jag redan kär. Den är så vackert skriven. Självklart har jag även, precis som alla andra, fallit för Augustus. Det enda jag vet än så länge är att jag kommer gråta. Kommer troligen sluta med att jag blir uttorkad. Det är ganska fantastiskt hur mycket böcker kan påverka en.

Torsdag sitter jag i tankar

Precis som igår hade jag bara en lektion. Igår var det sam, idag var det engelska. Hade redan skrivit klart min engelska artikel och hade därför inget att göra då mina kamrater som jag ska spela in broadcasten med inte var klara. Kändes som en ganska onödig lektion. Men, men.
 
 
Hemma gjorde jag en god lunch (visserligen ser det inte så ut) av röd quinoa med tomat, fetaost, oliver, soltorkade tomater och parmaskinka. Läste lite mer i Insurgent, läste även lite imorse och har snart plöjt igenom halva boken - är verkligen kär i den här serien. Begav mig sedan ut på en springrunda (har inte varit ute på nästan två veckor - skäms). Efter springrundan belönade jag mig själv med ett glas hallon och äpple-smoothie samt en knäckemacka med keso. Och just nu sitter jag framför TV:n och tittar på finalen av Sveriges Mästerkock (de använde sig av introt till Game of Thrones när de skulle presentera resultatet - haha).

Divergent

 
Har under de senaste två dagarna läst ut Finale, sista boken i Hush, Hush-serien samt börjat läsa Divergent. Har nu fem kapitel kvar och är helt kär i boken. Visste att jag skulle älska den så fort jag läst första meningen. Den är välskriven och målar lätt upp bilder i mitt huvud. Älskar den verkligen! Är glad att jag köpte andra boken samtidigt så att jag kan börja läsa den direkt efter jag är klar med Divergent. Läser den även i lite lagom tid till att tredje och sista boken som kommer ut 22 oktober 2013 och till filmen som kommer ut 21 mars 2014 (haha, bara 10 månader kvar).
 
In a future Chicago, 16-year-old Beatrice Prior must choose among five predetermined factions to define her identity for the rest of her life, a decision made more difficult when she discovers that she is an anomaly who does not fit into any one group, and that the society she lives in is not perfect after all.
 
Ah, älskar verkligen böcker! Förstår inte hur man inte kan göra det. Blir ärligt talat som en missbrukare med böcker: jag tänker på det hela tiden, glömmer bort var jag är när jag läser och tar med mig boken jag läser över allt. Vad skulle livet vara utan böcker?
 
Tänkte även nämna att jag och Sofia idag bestökte Hemmakväll, och köpte då godis (efter detta är det stopp) och filmerna The Perks of Being a Wallflower och Snow White and the Huntsman.

Ett besök på Stinsen

Har inte skrivt på ett tag trots att så mycket har hänt. Anledningen är enkel: jag vill skriva om det som har hänt de senaste dagarna innan jag skriver om dagens äventyr, vilket innebär att jag inte skriver någonting. Lite kort och gott: Har sett både Ulrik Munther och Fun på Grönan, firat Valborg, cyklat en hel del, grillat korv och smores, varit på sleepover, och firat lillkusin som fyllde 5.
 
Drog ganska tidigt (lite efter 11) iväg till Stinsen med mamma och syrrorna. Mamma och lillplutten hade planerat att åka och handla ensamma så jag och Ella gick och var lite självständia. Bestämde mig i början av året att försöka spara lite pengar eftersom framtiden kommer att innehålla resor, och har sedan jag kom hem från Nya Zeeland (vilket var ett tag sedan) bara köpt en cardigan. På grund av detta har jag gått runt de senaste veckorna och känt att jag har absolut ingenting att ha på mig. Planerade att köpa en hel del tröjor då det känns som att det är den största bristvaran i min garderob - köpte en. Dagen förstördes dock inte, hittade flera saker som jag länge velat ha, och äntligen vågade köpa, bland annat en långkjol och en långklänning.
   Till lunch blev det Subway á la Rebecka (kycklingbröst, alla färska grönsaker - förutom grön paprika, och vitlökssås) och snapple.
   Ikväll kommer tjejerna över för att titta på Eurovision. Som ni kan förstå är det, och kommer att fortsätta vara en bra dag. Måste dock nu tampas med lite läxor (utöver det har jag gjort allt jag sagt att jag skulle göra idag; duscha, städa rummet och shoppa).
 
 

The Mortal Instruments: City of Bones trailer