The Lone Ranger

 
     Native American warrior Tonto recounts the untold tales that
     transformed John Reid, a man of the law, into a legend of justice.
 
     regissör: Gore Verbinski, släpptes: 2013, genre: action-äventyr-västern
 
Som fortsättning på min vecka med biobesök gick jag i torsdags på The Lone Ranger med Julia, samt Johnny Depp och Armie Hammer (grattis till ditt ansikte).
 
Den var defintivt roligare än jag hade väntat mig. Fick mig ett par bra skratt. Dessutom innehöll den ett par ansikten man kände igen, bland annat James Badge Dale (från The Pacific) och Barry Pepper. Sedan fanns det ett par mindre karaktärer som var helt älskvärda, trots att de var på den dåliga sidan, till exempel Frank, killen som gillade att ha på sig tjejkläder. Jag tyckte dock att det var lite jobbigt (och konstigt) att det var gamla Tonto som berättade om denna historia, och att man då ibland hoppade tillbaka till gamla Tonto och den pojke han berättade historian för. Men en kul och charmig film.

The Maze Runner

 
When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas remembers is his first name. But he's not alone. He's surrounded by boys who welcome him to the Glade - a walled encampment at the centre of a bizarre and terrible stone maze. Like Thomas, the Gladers don't know why or how they came to be there - or what's happened to the world outside. All they know is that every morning when the walls slide back, they will risk everything - even the Grievers, half-machine, half-animal horror that patrol its corridors, to try and find out.
 
Title: The Maze Runner
Serie: Första boken i Maze Runner-serien
Author: 
James Dashner
Published:
1 augusti 2010
Format: 
Paperback, 374 sidor
Source:
Från Bokus för 78 kronor
Genre: 
YA, dystopia, science fiction
Favourite character: Thomas
Other notable characters: Newt och Minho
Opinion about the cover: Så fint!
Goodreads / Bokus
 
Avslutade idag på jobbet The Maze Runner. Efter det första kapitlet, vilket bestod av cirka 4 sidor, gissade jag att jag inte skulle tycka om boken värst mycket. Jag gillade inte att jag inte förstod vad som hände, men det är precis det som är syftet. Man ska inte förstå vad som händer. Jag blev sedan fångad. Jag satt och sträckläste och hade verkligen svårt att lägga ifrån mig boken. The Maze Runner var verkligen en sidvändare. Det kändes dock som att det gick lite snabbt mot slutet, men jag gissar att det är på grund av att det är del av en triologi vars äventyr sträcker sig genom alla tre böcker.
 
Önskar att jag hade beställt alla tre böcker på samma gång då jag vet att det kommer dröja ett tag innan jag får beställa hem fler böcker. Har självklart en hel del böcker att läsa under tiden, men ni vet hur det är; När man väl börjat läsa en serie kan man inte sluta.
 
Har även filmen att se fram emot, som bland annat involverar Dylan O'BrienKaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster (Jojjen ReedGame of Thrones) och Will Poulter (EustaceNarnia: The Voyage of the Dawn Treader) och släpps den 14 februari nästa år i Sverige. Gissa vem som kommer att vara på premiären?!

At the moment I am...

Wearing: Myskläder, eftersom jag är ledig och det fortfarande är ganska tidigt.
 
Drinking: Ingenting. Borstade precis tänderna.
 
Listening: Sommarprogrammet på P1 med Sarah Dawn Finder.
 
Reading: The Maze Runner av James Dasher. Efter första kapitlet (vilket var fyra sidor) trodde jag inte att jag skulle gilla den värst mycket. Det kändes jobbigt att veta lika lite som Thomas gjorde. Men nu när jag läst halva boken är jag helt fast. Det är nästan helt omöjligt att lägga ifrån sig boken.
 
Wanting: Frihet.
 
Watching: Jurassic Park med syster.
 
Loving: Böcker. Allting just nu är böcker.
 
Feeling: Ganska lugn. Är medveten om att jag kommer sitta och lata mig hela dagen med böcker, film och internet.
 
Deciding: Precis som vanligt att jag ska hålla fast vid ett hälsosamt liv.
 
Planning: Att jag ska läsa en hel del böcker de veckorna av sommarlov jag har kvar. Har en hel hög med böcker och än så länge har jag bara läst 1,5 av 11. Jag kommer med största sannolikhet inte hinna läsa alla, men det är bättre att ha med sig för många än för få.

Cory Monteith 1982 - 2013

 
 
Helt ärligt har jag aldrig tidigare blivit värst påverkad av en kändis död. Men det är annorlunda med Cory Monteith. Jag har varit en gleek, och varit smått förälskad i honom. Jag kände honom inte men hans död får mig att känna sorg. Jag känner för hans nära och kära. Och precis som flera andra sitter jag och önskar att det var ett misstag. Han verkade vara en person som var snäll och trevlig mot alla, som det var svårt att inte gilla och jag hade absolut velat träffa honom en dag. Det är sorgligt att världen har blivit fråntagen honom.
 
En sak är säker: Han är saknad.

The Internship

 
     Two salesmen whose careers have been torpedoed by the digital age
    find their way into a coveted internship at Google, where they must
    compete with a group of young, tech-savvy geniuses for a shot at
    employment.
 
     regissör: Shawn Levy, släpptes: 2013, genre: komedi
 
Har varit utan bio i över en månad, och passade då på att, denna vecka, gå på bio en hel del. I måndags var jag och såg Dumma Mej 2 med brorsan och lillesyrran. Det var en helt underbar film! Den fick mig till och med att gråta av skratt. Med sådana filmer blir man aldrig för gammal för. (Snart dags för Monsters University!) I onsdags åkte jag iväg till Kista för att gå på bio igen, den här gången med Rebecka (som precis kommit hem från England). Körde indiskt till middag och The Internship till bio.
 
Det var en skön film som fick oss att skratta högt (högst i hela biosalongen). Trots att det inte riktigt var en typiskt måbra-film fick den en att må bra. Mådde alltså super när jag gick ifrån biosalongen. Vince Vaughn och Owen Wilson är fantastiska tillsammans, och har en liten grej för Dylan O'Brien (precis som alla andra). Ännu en film som kommer att köpas när den kommer ut.

Grekland