Söndagen den 30 september 2012

Några minuter efter att jag vaknat bestämde jag mig för att ge mig ut på en joggingtur. Ni vet, lite spontant så där. Så, klockan tio gav jag mig ut. Gissa om jag var hungrig då jag kom hem. Tyvärr hade vi inga bär hemma så fick nöja mig med den klassiska tallriken med fil och flingor.
 
~ Plugga inför geografi provet, A-D delen, som ska skrivas imorgon
~ Städa rummet ✓
~ Se spanska filmen (La Zona) ✓
~ Sätta upp bilder på garderoben,
~ Skriva ut nya bilder ✓
~ Läsa kapitel 1 - 3 i Alice in Wonderland ✓
 
Något jag verkligen borde göra är att sätta mig med min biografibok och anteckningar och plugga. Vet att om jag inte gör det kommer jag inte få ett högre betyg än E på detta prov, men viljan att göra denna läxa finns inte.
   Har precis tittat på La Zona, och ätit mellis (knäckemacka med medwurtz, torkad kokos och ananas och ett litet glas proviva). Hängde med ganska bra i handlingen, fast jag borde ha hängt med bättre eftersom jag hade svenskt tal. En hemsk film, och jag förstod mig inte riktigt på alla karaktärer och deras handlingar.
   Har föresten under helgen sett ett flertal lite äldre filmer, Cruel Intentions (inte ett slut jag gillade), The Breakfast Club (så otroligt bra), 10 Things I Hate About You (så otroligt bra), She's All That, och passade även på att titta på The Dark Knight igen. Är verkligen helt kär i The Breakfast Club och 10 Things I Hate About You, och därför ville jag nämna dem igen. Om du inte sett dessa två filmer, titta på dem. Jag lovar att du inte kommer ångra dig.


Raggmunk och skoldagen

Först vill jag dela med mig om vad jag åt igår. Raggmunk, bacon och lingonsylt. Vi skulle egentligen fått det förra veckan, men det flyttades fram. Det är så otroligt gott. (Känner att jag bloggat otroligt mycket om mat på senaste tiden).
 
Trots att torsdag vanligtvis inte är min favoritdag har detta varit en bra dag. Engelskan och företagsekonomin gick ganska snabbt. Lunchade som vanligt med Sofia, Oskar, Adam och Erik. Var troligtvis på extremt bra humör under den timmen då jag skrattade så mycket att jag nästan började gråta.
   Geografin funkade extremt bra då mina två bordskamrater och jag sammarbetade bra med uppgiften vi fått. Och matten var som vanligt, fast vi gick igenom under största delen av lektionen så hann inte riktigt arbeta på Khan Academy, vilket betyder att jag har läxa att göra - något jag känner att jag inte kommer hinna med på grund av geografiprovet imorgon.
   Har tre kapitel jag ska plugga in. Har spenderat hela veckan med att svara på frågor och skriva av viktiga delar från boken, vilket betyder att jag ännu inte riktigt har börjat plugga. Jag känner mig ganska körd. Men ska försöka pressa in all information i min hjärna idag. Som tur är så har jag ganska lätt för att plugga in saker.

La raison derrière mon sourire

Denna dag har varit bra - även om jag vaknade kvart i sex av att min säng åkte ner på snedden. Jag har skrattat mer än jag vanligt brukar, och under lunchen kunde jag knappt sluta le. Det känns som att jag äntigen börjat komma tillbaka till verkligheten igen.
   Fast har tyvärr behövt spendera hela eftermiddagen med att plugga inför ett geografi prov jag har på torsdag och fredag. Just nu känns det verkligen som att jag inte kommer lyckas, men det är väll bara att fortsätta kämpa.
 
 
Här hemma har jag lagat mat med syster. Hon stekte köttbullarna medan jag kokade pasta (något jag är ytterst ovan vid). Kan säga att resultatet blev ytterst bra. Fick beröm av alla. "Pastan är kokad till perfektion." Om jag ska citera min kära fader.

Hemmagjord saffransglass


Söndag(ar)

Det känns som att alla söndagar ser likadana ut. Jag planerar att jag ska hinna med en hel del saker men jag lyckas ändå bara checka av ett fåtal saker på listan. Denna söndag ska det inte bli så. Jag har en lista (såklart, söndagar klarar man inte av utan en lista), men idag ska jag lyckas checka av hela listan.
 
Runt två ska jag iväg till Stinsen med Hanna. Ska då byta två av de tre blocken jag köpte igår, kom på att jag inte behöver dem - inte än i alla fall. Ska även inte köpa något som jag absolut inte behöver (ett undantag är om jag hittar en oversized stickad tröja). Innan dess och efter ska jag hinna plugga inför mitt geografi prov som ska göras på torsdag (E-del) och fredag (D - A-del). Känner mig redan stressad över detta.
   Har även planerat att städa rummet, egentligen är det inte mycket att göra. Plocka undan lite grejer på golvet och skrivbordet. Om jag har tid vill jag även sätta upp bilder på min högra garderobsdörr så att den blir klar någon gång (har gjort om den hur många gånger som helst).
 

The Dark Knight Rises


Var igår och såg på The Dark Knight Rises med Sofia. Kan säga att det var mycket välspenderade pengar. Filmen var grymt bra, och det kändes absolut inte som att man satt i biosalangon i 2 timmar och 45 minuter.
   Har även tänkt på att Batman filmerna (förutom den första, enligt mig) har väldigt bra skurkar. Jokern och Bane är två mästerverk som gjorts rättvisa av de fantastiska skådespelarna Heath Ledger respektive Tom Hardy. Har stor respekt för Tom Hardy.
 
Det är absolut värt att se dessa filmer. Förvänta dig inte allt för mycket av första filmen, men tro mig, det blir bättre, mycket bättre.

den 20 september 2012

Dagen började... Behövde skynda till bussen och hann precis. Men efter det har det gått uppåt.
   På engelskan fick jag en hel del beröm från min lärare (skryt, skryt) för en text jag skrivit för två veckor sedan. Det enda "dåliga" han hade att säga om texten var att den var alldeles för kort då han ville läsa mer. Han nämnde även att han hoppades på att min analys skulle vara lika rolig att läsa - något som inte kommer att hända då den är en röra på grund av tidsbegränsningen.
 
Då jag kom hem från en skoldag som slutade 14.50 gav jag mig ut på en joggingtur. Hemma åt jag en tallrik turkisk yoghurt med blåbär, hallon och rostade solrosfrön till mellis. Sitter nu och väntar på att duschen ska bli ledig, och på att mamma ska åka och hämta pizzorna (jag vet, jag vet!).
 
Imorgon är det äntligen fredag vilket betyder sovmorgon, börjar då 10.25 med matte. Ingen geografi, vilket jag fick reda på idag. Och svenska med mina coola klasskamrater och vår coola lärare.

The Dark Knight

Igår kom Sofia hem till mig vid två för att titta på andra Batman filmen - The Dark Knight. Började dock med att titta på Real Housewives of Atlanta och America's Next Top Model.
   Då jag inte har DVD:n hemma (än) lyckades jag streama den på TV:n genom telefonen. Den var definitivt mycket bättre än första filmen (något jag hört från många), något som har gjort mig ännu mer taggad inför lördag (då jag och Sofia kommer att bege oss till Kista för att titta på den senaste). Anledningen till att denna film var mycket bättre var troligen för att det var lättare att hänga med, introduktion var inte så lång och Jokern var mer. En av de mer originella skurkarna jag sett. Heath Ledger gjorde ett fenomenalt jobb. En underbar man som lämnade jorden alldeles för tidigt.

The Hobbit

Kan det inte vara den 12 december nu?!

I'm Batman

För att njuta av sista slappdagen bokade jag in en dejt med Sofia. Vi åkte till hemmakväll för att inhandla godis som vi skulle äta medan vi tittade på Batman Begins. (Vi måste ju titta på de tidigare filmerna innan vi går och tittar på The Dark Knight Rises, något som måste göras innan den slutar gå på bio). Måste medge att jag hade lite svårt att hänga med i filmen, och det kändes som att det var en introduktion för kommande filmer. Men jag gillade den.
 
Eftersom alla tvåor i min skola är lediga idag fick jag chansen att sova lite längre. Vaknade halv 1. En känsla som är så otroligt underbar, speciellt då man inte lyckats sova ordentligt sedan skolan startade. Och, av någon anledning hade jag dagen innan intalat mig själv att jag skulle ut och springa så fort jag vaknat, vilket jag - tro det eller ej - gjorde. Har inte tränat sedan juni så jag kände mig ganska stolt efter springrundan.
    Har precis ätit frukost. Ska efter att jag skrivit klart detta ta en snabb dusch och sedan vänta på Sofia. Tillsammans ska vi försöka plugga inför morgondagen - matte och företagsekonomi prov.

En ny start

Jag har nu bestämt mig. I morgon börjar jag med en ny livsstil. Jag ska leva ett sundare och hälsosammare liv. Det är något jag väldigt ofta säger till mig själv att jag ska göra, men än så länge har det inte hållit. Denna gång menar jag verkligen det jag säger, i detta fall, skriver. Jag är trött på att inte vara nöjd med den jag är.
   Jag ska börja träna. Dra ner på sötsaker och öka intaget av grönsaker. Jag ska lägga mer tid på skolan och skolarbete. Börja med ett arbete i tid så att jag inte behöver känna mig stressad. Jag ska kämpa mig igenom tvåan och inte ge upp halvvägs. Jag ska lyckas!
 

turn it into words

Hur kommer det sig att man kan vara full av idéer men när man försöker formulera sig i ord försvinner det? Har suttit sedan jag kom hem, kvart över två, och jobbat med min argumenterande text som ska skickas in på fredag, senast 0:00. Inledning, argument, argument, motargument, argument, avslutning. Allt jag har att säga bildar flertal småstycken. Den röda tråden vill helt enkelt inte dyka upp i min text. Önskar jag hade förmågan att skriva en text utan att skriva om varenda mening minst sju gånger eftersom det aldrig blir riktigt bra.

The X Factor

Har denna eftermiddag och kväll försökt få lite skolarbete gjort, men min koncentration och ork glider iväg och jag har inte lyckats åstadkomma mycket. Dags att skärpa sig! Ligger alltså nu i sängen och tittar på The X Factor (den engelska, såklart!). Älskar de första avsnitten som innehåller alla auditions eftersom det finns de som berör en och de som får en att skratta så man gråter.
 
Två av mina absoluta favoriter än så länge;

The Amazing Spider-Man

Var i går och tittade på The AMAZING Spider-Man med Sofia. Kan säga att jag är smått kär i filmen. Ärligt talat så är den bättre än de andra, och Andrew Garfield gör ett fantastiskt jobb som Spiderman (bättre än Tobey Maguire ). Lite hög av filmen gick vi till Akademibokhandeln där jag köpte ett passande block.

september 1

I lördags åt jag den godaste salladen jag någonsin ätit. Det var inte ens en speciell sallad (innehåll: sallad, tomat, gurka, avocado och mozzarella). Resten av tiden spenderades inne i Becks rum, som förresten är grymt snyggt. Hade en fantastisk dag!