Spirited Away

Eftersom jag inte kan somna är det dags för ännu en film från boxen med Studio Ghibli filmer av Hayao Miyazaki. Den här gången blir det Spirited Away, vilket var den första anime filmen jag såg.
Chihiro flyttar tillsammans med medan sina föräldrar ut på landet. På vägen till familjens nya hus hamnar de framför en tunnel, efter att Chihiros självsäkre far försökt ta en genväg. Föräldrarna blir nyfikna och vill se vad som är på andra sidan av tunneln, och Chihiro följer med. Vad de inte är medvetna om är att de nu vandrar in i andarnas och spökenas värld. Föräldrarna förvandlas till grisar efter att de satt i sig av maten de funnits längst en liten stadsgata som tycks vara öde. Det är den emellertid inte, då den ligger i anslutning till ett stort badhus dit Japans andar och gudar på natten beger sig för att tvätta sig. Chihiro tvingas ta tjänst i badhuset, i sitt letande efter ett sätt att förvandla sina föräldrar till människor igen.

 

Efter filmen: Spirited Away är en av de vackraste filmerna jag känner till, även om den är ganska grotesk vid vissa tillfällen. Filmen väcker många känslor och den lämnar en med massor av tankar. Man blir definitivt tacksam för det lugna liv man har. Den är så sorglig.

Kommentarer
JESSOOO :D säger:

sv; dom där "billiga" färgerna :D haha, vet inte vad dom heter :) men dom finns hos frissörer oftast. hihi mellan 70 och 100 kr :D

2010-08-15 | 02:04:50
Bloggadress: http://yesicahansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback