Gladiator

Har äntligen sett Gladiator. Eller, det är äntligen eftersom den kom ut 2000. Såg första halvan igår med pappa och lillebror, och slutet alldeles nyss.

 

Trailer

 

Den romerske generalen Maximus får veta att kejsar Marcus Aurelius vill ha honom som sin efterträdare. Kejsarens son Commodus vill ärva tronen för att nå sitt mål dödar han sin far och sänder sedan bud att Maximus med familj ska dödas. Maximus undkommer, men när han lyckas ta sig till sin familjs gård (i Spanien) hittar han sin familj död. Maximus chockas svårt och flyr, och hittas sedan utsvulten och sårad av en slavhandlare som tar med honom.

 

Den forne generalen blir nu tvingen att slåss som gladiator. Han blir snabbt känd som en stark och skicklig slagskämpe, men hans riktiga kamp går ut på att en dag få hämnas sin familj.

 

Den här filmen var riktigt bra. Jag älskar Russell Crowe's röst, och hans karaktär, plus hans framträdande var fenomentalt. Filmens slut fick mig att gråta riktigt ordentligt. Det var faktiskt ett tag sedan jag grät riktigt mycket pågrund av en film, senaste gången var till sista Harry Potter filmen. Men om ni inte har sett den här filmen än borde ni verkligen göra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback